cover image
Egyéb

35. Európa-bajnokság, Split: címvédő férficsapatunk egy csoportban Szerbiával

2022. április 23. 21:34

Märcz Tamás együttese a szerbek mellett Izrael és Szlovénia mellé kapott besorolást. A Bíró Attila vezette női válogatottunk Németország, Horvátország, Görögország, Hollandia és Románia mellett a hatos csoportban.

Nagyszabású ceremónia közepette tarották meg a 35. Európa-bajnokság vízilabdatornájának sorsolását Splitben. Abban a csodálatos horvát városban, ahol augusztus 27. és szeptember 10. között küzdenek majd a kontinens csapatai az érmekét.
 
Férfiválogatottunk címvédőként, női válogatottunk bronzérmesként várta, kikkel kell majd csatáznia. A helyszínen Märcz Tamás, férficsapatunk szövetségi kapitánya és Tóth Szabolcs csapatmenedzser képviselte a színeinket - a Bíró Attila irányította hölgykoszorú a tenerifei Santa Crúzban, a világliga európai selejtezőjének döntőjének helyszínén várta a híreket.
 
35. Európa-bajnokság, Split
Augusztus 27.-szeptember 10.
 
Csoportbeosztás
 
Férfiak
A-csoport: Olaszország, Georgia, Szlovákia, Montenegró
B-csoport: Görögország, Málta, Franciaország, Horvátország
C-csoport: Románia, Németország, Spanyolország, Hollandia
D-csoport: Szerbia, Magyarország, Izrael, Szlovénia
 
Märcz Tamás a sorsolás röviden így foglalta össze a fejleményeket: „Látva a csoportokat, az biztos, hogy miként a korábbi Európa-bajnokságokon, a csoportelsőség ezúttal is sokat jelent majd. Az is egyértelmű, hogy számunkra ehhez Szerbián keresztül vezet az út, hiszen ne lebecsülve a másik két ellenfelet, de a szerbeknek is nekünk is kötelező ellenük a győzelem, hiszen más kategóriát jelentenek. Amióta én vagyok a kapitány, világversenyen még nem voltunk Szerbiával egy csoportban, ennek is eljött az ideje - biztosan, kemény harc lesz a két együttes között. Érdekes Európa-bajnokság lesz a spliti, de addig még sok dolga lesz a csapatoknak."
 
Nők
A-csoport: Németország, Horvátország, Magyarország, Görögország, Hollandia, Románia
B-csoport: Szerbia, Franciaország, Szlovákia, Olaszország, Izrael, Spanyolország

Bíró Attila Spanyolországból így értékelte a sorsolást: „Ma is bebizonyosodott, hogy bárki ellen jó esélyünk van a győzelemre. A világbajnoksághoz hasonlóan az Európa-bajnokságon is jó csoportmeccsekre számítok, bízom benne, hogy az első két hely valamelyikén tudunk majd végezni, ami jól fizetne a negyeddöntőre.”
Vízilabda hírek
eb
split