cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Märcz Tamás masszív kerete a világliga európai selejtezőjére

2022. április 17. 16:39

A szövetségi kapitány 18 játékost nevezett meg, ebből a névsorból kerül majd ki a Podgoricába utazó 15 játékos, aki csatába szállhat a vl-döntőbe jutásért. A negyeddöntőt Spanyolország ellen vívja majd csapatunk.

Montenegróba utazik majd a férfiválogatott, de végre nem Montenegróval játszik. A mondat talán némi magyarázatra szorul: azzal, hogy Románia visszalépett a világliga európai selejtezőjében, Märcz Tamás együttese itthon és idegenben is Vladimir Gojkovic csapatával mérkőzött, ráadásul a hétközi vb-sorsoláson is összesorsolták a feleket. Avagy talán egyik sem bánja, hogy most másokkal kell majd játszania... A sorozat európai fináléját április 28-30. között Podgoricában rendezik, és a csoportlesőként továbbjutó mieink (ötgólos siker Győrben és Kotorban is) a negyeddöntőben Spanyolországgal csatáznak.
 
Szövetségi kapitányunk április 25-re hívta össze keretét, amelyben 18 játékos neve található meg - közöttük Molnár Erik, az FTC 18 esztendős újonca, aki edzésen már volt a csapatnál, de hivatalos meccsen nem ugrott medencébe.
 
A világliga európai döntőre készülő keret:

Kapusok: Lévai Márton (OSC), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Bedő Krisztián (Vasas), Burián Gergely (OSC), Csacsovszky Erik (OSC), Erdélyi Balázs (Vasas), Fekete Gergő (FTC), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Szolnok), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (Vasas), Molnár Erik (FTC), Nagy Ádám (Szolnok), Német Toni (FTC), Vámos Márton (FTC), Vigvári Vendel (FTC), Zalánki Gergő (Pro Recco, olasz)
 
pogdoricakerethez.jpg „Kétnapos felkészülés, négy budapesti edzést követően ebből a keretből választom majd ki a másnap a helyszínre utazó 15-ös névsort - fogalmazott Märcz Tamás. -  Két rutinos játékos Varga Dénes és Hárai Balázs ezúttal nem lesz velünk, de természetesen rájuk is számíthatok a jövőben.  Podgoricában három nap alatt három magas színvonalú mérkőzést fogunk játszani, amelyekbők az első mérkőzésünk a spanyol válogatott elleni negyeddöntő lesz. Minden ilyen alkalom, amikor a válogatott keret együtt lehet és tétmérkőzéseket játszhat, segítheti a legerősebb csapat kialakítását a jövőre nézve, illetve egyben a közös fejlődésünk lehetősége is."
 
A világliga podgoricai európai döntőjében (április 28-30.) magyar-spanyol, szerb-görög, francia-montenegrói és horvát-olasz negyeddöntőket rendeznek. A tornáról az első három kvalifikálja magát a strasbourgi világliga-fináléra (július 23-29.), illetve, ha a francia válogatott dobogós, abban az esetben a negyedik helyezett is. 
 
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás