cover image
Egyéb

Csokonyavisonta - hiánypótló uszodai beruházás

2022. március 13. 12:00

Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke stratégiai fontosságú beruházásról beszélt a leendő új létesítmény alapkőletételén.

Az MVLSZ TAO Bizottsága pénteken döntött a Csokonyavisontai Gyógy- és Strandfürdő területén megvalósuló új uszoda beruházásának jóváhagyásáról, amely mintegy 870 millió forintból valósul meg. Ebből több mint 400 millió forint pályázati támogatás, 170 millió forint tulajdonosi önerő és mintegy 300 millió forint a vízilabdasportág számára biztosított látványcsapatsport támogatás.
 
A hivatalos alapkőletételen Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, Gáll Péter főtitkár, Dr. Szászfalvi László országgyűlési képviselő, Harasztia Attila Csokonyavisonta község polgármestere, valamint Kuti Balázs, a Csokonyavisontai Gyógy- és Strandfürdő tulajdonosa vett részt - közösen egy időkapszulát helyeztek el a díszes alapkő alá.
 
csokika2.jpg Vári Attila az alapkőletételen kiemelte, hogy az új uszoda stratégiai fontosságú a térség vizes sportágainak népszerűsítése érdekében, ráadásul nincs olyan létesítmény a térségben, amely ki tudná szolgálni a helyi igényeket. Külön hangsúlyt kapott, hogy a beruházás a szövetség részéről nem csupán anyagi, hiszen a szakmai munka megszilárdítása érdekében a jövőben edzőket és sportszakembereket kíván delegálni a térségbe a szervezet, mindemellett pedig a vidéki edzőtáborok egyik oszlopos helyszíneként szolgál majd az új uszoda.
 
Dr. Szászfalvi László elmondta, hogy a sport a magyar kultúra része, amelynek ápolása kardinális a térség életében. A képviselő hozzátette, az új létesítmény nagymértékben járul majd hozzá a fürdő turisztikai vonzerejéhez is.
 
csokika3.jpg Harasztia Attila polgármester kimondottan örült a beruházásnak, elmondta, hogy rengeteg egyeztetésen és előkészületen van túl mind az önkormányzat, mind a fürdőt nemrégiben átvett Kuti Balázs tulajdonos is, és reméli, hogy ez egy hosszú fejezet előszava volt, és rengeteg élmény, fejlesztés várható a jövőben is.
Vízilabda hírek
Csokonyavisonta
vári attila