cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Világliga-selejtező előtt: kemény meccs előtt a férfiválogatott

2022. március 8. 21:37

Tartalmas napot zárt kedden Kotorban a magyar férfiválogatott, két edzést is vezényelt a szövetségi kapitány a csapatnak.

Jó hírrel indult a nap a felnőttválogatott számára, elég volt ehhez kinézni a szálloda ablakán: merthogy nem esett az eső reggel és délelőtt sem, ez pedig azt eredményezhette, hogy a nap első edzése után egy szűk órára a városnézést is beiktathatta a csapat.

A kotori öböl csodálatos vidék, Kotor óvárosa pedig szintén pazar látnivaló, így a fiúk elfelejtették egy kicsit a mindannyiunkat próbára tevő rossz híreket és a délelőtti edzés fáradalmait is kipihenhették a séta és egy kávé segítségével. Arra is jutott idő, hogy egy csoportképpel köszöntsük a hölgyeket a nemzetközi nőnap alkalmából.

Elég korán keltek egyébként a srácok kedden is, hiszen fél nyolckor tudtak reggelizni, ami után indulni is kellett az uszodába, a délelőtti edzésre. A helyi uszoda a hétfőinél egy fokkal díszesebb volt már kedden, előkerült a meccs hivatalos szponzorfala, és megjelent a „Hajrá, Montenegró!" molinó is a lelátó mindkét oldalán.

_U5A5095.JPG A csapatot egy kisbusz szállítja az uszodáig a szállodától, a kanyargós és legfőképp utakat a tengerpart közvetlen közelében meglehetősen nagy tempóban abszolválja a kijelölt sofőr, erre a tempóra majd szerdán este lesz szüksége a csapatnak.

Apropó, tempó! A délutáni videózáson a gyors úszást szorgalmazta a támadásoknál Märcz Tamás szövetségi kapitány, és persze sok minden mást is, emberelőnyös és hátrányos gólokat is elemzett a fiúknak (mély szakmázásba most nem fogunk bele).

Este fél hattól hétig is edzett aztán a válogatott, amelynek végleges meccskerete majd csak szerda reggel lesz hivatalos, két játékos is kisebb-nagyobb sérüléssel/betegséggel küzd, még kérdéses, ki tudja vállalni közülük a játékot.

_U5A5076.JPG Megtudtuk a helyi szervezőktől, hogy a tervek szerint a FINA Youtube-csatornáján lehet majd követni a mérkőzést szerdán, 19 órától.

Német Toni, Nagy Ádám és Konarik Ákos kameránknak adott egy kis előzetest a szerdai meccsről.

A Montenegró elleni Világliga-selejtezőre készülő keret:

Kapusok:
Lévai Márton (OSC), Vogel Soma (FTC)

Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Bedő Krisztián (Vasas), Burián Gergely (OSC), Csacsovszky Erik (OSC), Erdélyi Balázs (Vasas), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Szolnok), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (Vasas), Nagy Ádám (Szolnok), Német Toni (FTC), Vadovics Viktor (Vasas), Vigvári Vendel (FTC)

watch?v=3howyqrr_5A A helyszínről tudósít: Dobos Sándor
Vízilabda hírek
Férfi válogatott