cover image
Szövetség

Ukrajnai válság: Tarpán adtuk át adományainkat

2022. március 2. 16:04

A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke és főtitkára Tarpán adta át adományát az ukrajnai menekültek megsegítésére.

Vári Attila és Gáll Péter kedden utazott a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településre, ahol átadták a Magyar Vízilabda Szövetség adománycsomagját (benne tartós élelmiszerekkel, konzervekkel, édességekkel, takarókkal, ruházattal) a Sándor István Sportakadémia számára.

Tarpa regisztrációs és elosztópontként funkcionál az Ukrajnából menekültek számára (ide érkeznek a háborús térségből menekülők, majd hivatalosan regisztrálják őket, okmányokat bocsátanak ki, majd átszállítják őket). Rengeteg kárpátaljai magyar gyermek tanul a helyi futballakadémián, közülük sokak családja is Magyarországra menekült a háború elől.

tarpa_1.jpg Az MVLSZ elnöksége a napokban már felhívta a vízilabdacsalád tagjainak figyelmét arra, hogy amennyiben lehetőségük nyílik rá, segítsenek a rászorulókon a maguk módján, ismét erre kérünk mindenkit. A Híd Kárpátaljáért Program vonalát (1357) felhívva például hívásonként 500 forinttal tehetünk a menekülők helyzetének javításáért.

watch?v=sWLzM_CITAg Vári Attila köszönetét fejezte ki Szécsi Szabolcs, Tarpa község polgármestere, a helyi önkéntesek, a hivatásos szervek és az orvosok részére, akiknek hála reményt kaphatnak a Kárpátaljáról vagy Ukrajna más területéről érkezők.
 
Videóriportunk itt tekinthető meg.
Szövetségi hírek