cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Az olimpiai óta először itthon - Hollandia ellen ünnepelhetjük a csapatot

2022. február 21. 20:00

Női válogatottunk a keddi, világliga európai selejtezőn Hollandiát fogadja 19 órától a Tüskeuszodában. Jegyek a tex.hu oldalon! Az E.ON a 2021/2022. évi Magyarországon megrendezett FINA Férfi- és Női Világliga-mérkőzések hivatalos partnere.

Miként a 18-as keret kihirdetésekor Bíró Attila jelezte, a világbajnoki felkészülés ezennel kezdetét vette. A kiválasztott játékosok a hétvégét is végig dolgozva a kanadai válogatottal vívott kétkapus edzéseken igyekeztek bizonyítani a szakmai stábnak rátermettségüket - miként a szövetségi kapitány fogalmazott: „Rendkívül hasznos, intenzív tréningek voltak, több mindent le tudtunk szűrni, mintha magunk között gyakoroltunk volna. Rakkolós, brusztos edzőmeccsek voltak, amelyen előfordultak paprikás, feszült pillanatok is, ami jó, hiszen azt bizonyította, élesek, tüzesek voltak a lányok."
 
A margitszigeti napok után a társaság átetette „székhelyét" a Tüskeuszodába, hiszen kedden 19 órától ott játszik világliga-mérkőzést Hollandia ellen. Bíró Attila a hétfő délutáni edzésen jelölte ki a meccsketét, amelyben hét tokiói olimpiai bronzérmes kapott helyett. Mindezt többek között azért érdemes kihangsúlyozni, mert a sporttörténelmi ötkarikás medália megszerzése óta először játszik itthon a válogatott! Nem véletlen, hogy a hírek szerint a jó ideje kitartó, lelkes szurkolói ünnepnapra készülnek.
 
Miként azt is meg kell jegyezni, hogy a felejthetetlen, oroszok elleni bronzmeccsen Keszthelyi-Nagy Rita 300. alkalommal szerepelt a válogatottban, amellyel Stieber Mercédesz (380) és Takács Orsolya (319) mögött a harmadik az örökrangsorban. A csapatkapitányt most is lehet ünnepelni, hiszen ő vezeti majd társait az uszodában!
 
„Rita személye rendkívül fontos a válogatottban, a magyar sportban, bízunk benne, még sokáig számíthatunk rá a csapatban - említette Bíró Attila, aki azt is megjegyezte, hogy a 13-as keretben két újonc, a Ferencváros fiatal kapusa, Neszmély Boglárka, illetve a Dunaújváros centere, Mahieu Geraldine is található. Utóbbi bizonyosan szerepet kap a meccsen, így róla külön is szólt: „Négy éve meghatározó játékosa klubjának, tavaly óta magyar állampolgár, itt az ideje, hogy nálunk is megméresse magát. Az eddigi tapasztalataim roppant bíztatóak, hiszen egy nagyon motivált, nyitott, alázatos játékost ismertem meg személyében, akiről sok mindent elmond, hogy az edzőképzést magyarul végzi az egyetemen. Azt gondolom, hasznára lesz a csapatnak, hogy hosszútávon mennyire, majd az idő eldönti."
 
watch?v=RSxQLhrMnEY A hollandokkal kapcsolatban a kapitány elmondta, hogy Arno Havenga kapitány távozása után is az egyik legnehezebb ellenfél marad, már csak azért is, mert a kapuba visszatérő, korábban hazánkban is légióskodó Laura Aarts visszatért a sokat nem változó csapatba.
 
 A soroztat első játénapján válogatottunk négy újoncot avatva 11-11-es döntetlent játszott Patraszban görög riválisával, és csupán az ötméterespárbajban maradt alul.
 
A jegyértékesítés ezen a felületen indult meg!
 
Az E.ON a 2021/2022. évi Magyarországon megrendezett FINA Férfi- és Női Világliga-mérkőzések hivatalos partnere.
 
Női világliga, európai selejtező
A-csoport: Görögország, Magyarország, Hollandia
B-csoport: Oroszország, Olaszország, Spanyolország
 
Az 1. játéknap eredményei
A-csoport
Görögország-Magyarország 11-11 - ötméteresekkel 4-3
B-csoport: Oroszország-Olaszország 11-5
 
A 2. játéknap (2022. február 22.) programja
A-csoport: Magyarország-Hollandia, 19 óra
B-csoport: Olaszország-Spanyolország, 19 óra
 
A válogatott Hollandia elleni kerete
Kapusok: Magyari Alda (UVSE), Neszmély Boglárka (FTC)
Mezőnyjátékosok: Dömsödi Dalma (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Keszthelyi-Nagy Rita (UVSE), Mahieu Geraldine (Dunaújváros), Máté Zsuzsanna (FTC), Leimeter Dóra (BVSC), Rybanska Natasa (UVSE), Vályi Vanda (FTC)
 
 
 
 
Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila