cover image
Egyéb

E.ON Női OB I: UVSE-siker a sporttörténeti mérkőzésen Óbudán

2022. február 16. 22:03

Kisteleki Dóra és lánya, Lendvay Zoé egymás ellen játszott a III. kerületi TVE és az UVSE Hunguest Hotels bajnokiján szerda este. Világbajnokunknak egyúttal ez volt az utolsó mérkőzése, végleg befejezi pályafutását.

„Ez most már tényleg az utolsó lesz" - mondta még a meccs előtt Kisteleki Dóra, világbajnok, vb-bronzérmes, Eb-ezüst és háromszoros bronzérmes klasszis, aki különleges forgatókönyv mellett tudta le utolsó mérkőzését.

Merthogy lánya, a tavalyi szentesi U15-ös Európa-bajnokságon aranyérmes magyar válogatott tagja, Lendvay Zoé is ott volt az aktuális ellenfél csapatában.

„Bevártam a meccset" - mondta még a hazaiak játékosa, aki tehát utoljára húzta fel a 4-es sapkát. Nem volt még egyébként példa arra a magyar női vízilabdázás történetében, hogy anya és lánya egyszerre legyen a vízben ellenfélként.

_U5A3545.JPG Már az első félidőben találkoztak a vízben a főszereplők, Lendvay Zoé pedig a kezdeti megilletődés után góllal is jelentkezett, ami láthatóan jól esett neki.

watch?v=Mi-NnbakrIw Később édesanyja is betalált, ezzel együtt a meccset az UVSE nyerte 13-4-re.
 
Videóinterjúnkat, melyben Lendvay Zoé és Kisteleki Dóra mondta el érzéseit, itt lehet megnézni.

E.ON Női OB I:

III. kerületi TVE - UVSE Hunguest Hotels 4-13 (2-3, 0-2, 0-4, 2-4)
Gólszerzők:
Kisteleki D., Illés H., Hajdú R., Kudella, illetve Keszthelyi-Nagy 4, Rybanska 3, Szücs, Ábel-Antal, Aubéli, Lendvay, Mácsai, Hajdú K.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Vízilabda hírek