cover image
Egyéb

Férfi Bajnokok Ligája: az OSC nem tudott kiállni; reccói vereség

2022. január 12. 22:11

Varga Dániel együttese a csapatban kialakult vírushelyzet nem tudott kiállni a Spandau Berlin elleni találkozóra - amelynek pontjait a németek 10-0-val kaptak meg. Érdekesség, a Jug 11-8-ra legyőzte az eddig hibátlan genovai ellenfelét.

Többeknek is pozitív lett a koronavírustesztjük, így az OSC nem tudott kiállni a német Spandau Berlin elleni BL-meccsre
 
A klub Facebook-oldala arról számolt be, hogy a találkozót megelőző kötelező PCR-tesztek során kilenc játékosnak és egy edzőnek is pozitív lett a mintája, a klub ezt követően elvégezte a szabályok által előírt antigénteszteket is, de ennek a szűrésnek az eredménye több esetben nem egyezett a PCR-teszt eredményével. Ezért az OSC jelezte az európai szövetség (LEN) delegátusa felé, hogy a mérkőzés délelőttjén újabb PCR-tesztelést végez a csapatnál, ám ennek eredménye már nem érkezett meg időben.
 
„A klub, mint korábban is, a játékosok és minden más résztvevő egészségét tartja a legfontosabbnak, így a csapatot nem tudta kiállítani a találkozóra" - olvasható a közleményben. 
 
Hasonló okokból a Crvena Zvezda nem tudott elutazni a Marseille elleni mérkőzésre.
 
A LEN sajtószolgálatának esti közleménye szerint a három pontot játék nélkül, 10-0-val a Spandau, illetve a Marseille kapta.
 
A csoportban így csak két meccset játszottak le: a Hannover Bukarestben nehezen nyertt egy góllal, míg meglepetésre a Jug Dubrovnik legyőzte a Reccót, amelyben Zalánki Gergő két gólt jegyzett.
 
Férfi Bajnokok Ligája, főtábla, 7. forduló
B-csoport

Jug Dubrovnik (horvát)-Pro Recco (olasz) 11-8
Steaua Bukarest (román)-Waspo Hannover (német) 9-10
Genesys OSC Újbuda-Spandau Berlin (német) 0-10 - játék nélkül
CN Marseille (francia)-Crvena Zvezda (szerb) 10-0 - játék nélkül

A csoport állása:
 1. Recco 18 pont, 2. Marseille 18 pont, 3. Jug 15 pont, 4. OSC 10 pont, 5. Hannover 8 pont, 6. Spandau 7 pont, 7. Steaua 3 pont, 8. Crvena Zvezda 3 pont

Vízilabda hírek
bl
Bajnokok Ligája
osc