cover image
Egyéb

Bajnokok Ligája: fontos három pontokat szerezne az FTC és az OSC

2022. január 10. 13:31

Az FTC idegenben, az OSC hazai környezetben játssza a Bajnokok Ligája 7. fordulójában esedékes mérkőzését.

Nincsenek könnyű helyzetben az európai élcsapatok, egyrészt a sűrű versenynaptár, másrészt a koronavírus-járvány újabb hulláma által gerjesztett aktuális problémák nehezítik a helyzetet. Folyamatosan esnek ki játékosok pozitív teszteredmény miatt, az európai szövetség ugyanakkor nem engedélyezte, hogy meccsek maradjanak el a nemzetközi kupasorozatokban.

A LEN sajtószolgálatának keddi közleménye Marco Birrit, a szervezet igazgatóját idézi.

„Annyira sűrű a menetrend, hogy nem engedhetjük meg, hogy opcióként merüljön fel a mérkőzések elhalasztása. Főleg a világbajnokság elhalasztása borította fel a menetrendet, tiszteletben kell tartanunk a válogatottak felkészülését. Mindannyiunk közös felelőssége, hogy az uszodákba egészséges játékosok lépjenek be, így az egyébként is kötelező, 48 óránál nem régebbi PCR-teszt mellett minden meccsnapon antigén gyorstesztet is kell készíteni a játékosoknak. Azokban az uszodákban, ahová beengednek nézőket, ezt csak védettségi igazolással és a maszkviselés elrendelésével lehet megtenni" - foglalta össze Marco Birri.

Ami a szakmát illeti: mind az OSC, mind az FTC 10 pontot gyűjtött eddig, annyi különbséggel, hogy a Ferencváros mindezt veretlenül érte el, négyszer is döntetlent játszott. Mivel szoros a csoport, kötelező megszerezni a három pontot Tbilisziben.

„Új év, de a céljaink változatlanok: jól játszani és nyerni, ennyi az egész. A szünetben játékosaink közül többen is a válogatottakban edzőtáboroztak, ami büszkévé tesz minket, ez is bizonyítja, hogy jól működő klub vagyunk. A visszatérés után a légiósok kicsit fáradtak voltak, de így is kényelmesen meg tudtuk nyerni a legutóbbi bajnokinkat. A Dinamo Tbiliszi elleni duplameccsen hat pontot szeretnénk szerezni, és ha ez így lesz, jobb pozícióba kerülünk a csoportban" - fogalmazott Varga Zsolt, az FTC vezetőedzője.

Gábor Lőrincet is megszólította a LEN sajtószolgálata.

„Két küldetésünk van erre a túrára: megszerezni a három pontot és elkerülni a Covidot. Jó formában vagyunk, jó edzéseken vagyunk túl a klubban és a válogatottban is. Jobban játszottunk az év első bajnokiján, mint vártuk, ezt kell továbbvinnünk. Eddig mindenki megszerezte mindhárom pontot a Dinamo ellen, ha mi is így teszünk, akkor reálisabb képet kapunk a csoportról."

Az OSC a Spandau ellen játszik duplameccset a BL következő időszakában, előbb a Nyéki Imre Uszodában.

Fotó: OSC Újbuda

Fotó: OSC Újbuda

„A Spandau elleni két meccsünk nagyon fontos lesz számunkra. Lépésről lépésre haladunk előre, szóval egyelőre az első meccsre kell koncentrálnunk. A Spandaunak nagyon speciális játékstílusa van, ami ellen nehéz játszani. Fel fokunk erre készülni, és nagyon motiváltak leszünk. A karácsonyi szünet után mindig nagy kérdés, a játékosok milyen formát vesznek fel, de én bízom az enyéimben" - mondta Varga Dániel, az újbudai csapat vezetőedzője.

„A Jug elleni idegenbeli győzelemmel nagy lépést tettünk a Final 8 felé, de azt hiszem, a következő meccsünk lesz a legfontosabb a Bajnokok Ligájában" - ezt Csacsovszky Erik, a válogatottban is számításba vett játékos mondta a szerdai feladatról.

Bajnokok Ligája, 7. játéknap:

A csoport, január 11., kedd:

Olympiakosz Pireusz (görög)-Radnicski Kragujevác (szerb) - 17:30
Dinamo Tbiliszi (grúz/georgiai)-FTC Telekom Waterpolo -16:00
Zodiac CNA Barceloneta (spanyol)-Novi Belgrád (szerb) - 20:15
AN Brescia (olasz)-Jadran Split (horvát) - 20:30

A csoport állása: 1. Brescia 14 pont, 2. Olympiakosz 13 pont, 3. Barceloneta 10 pont, 4. Novi Belgrád 10 pont, 5. FTC Ferencváros 10 pont, 6. Jadran Split 6 pont, 7. Radnicski 4 pont, 8. Dinamo Tbiliszi 0 pont

B csoport, január 12., szerda:

Jug Dubrovnik (horvát)-Pro Recco (olasz) - 19:00
Genesys OSC Újbuda-Spandau Berlin (német) - 19:00
Steaua Bukarest (román)-Waspo Hannover (német) - 20:00
CN Marseille (francia)-Crvena Zvezda (szerb) - 20:30

A csoport állása: 1. Recco 18 pont, 2. Marseille 15 pont, 3. Jug 12 pont, 4. OSC 10 pont, 5. Hannover 5 pont, 6. Spandau 4 pont, 7. Steaua 3 pont, 8. Crvena Zvezda 3 pont

Vízilabda hírek
Bajnokok Ligája
osc
ftc
ferencváros