cover image
Egyéb

E.ON OB I: négy döntetlen egy eseménydús fordulóban!

2021. december 4. 17:51

9-7-re is vezetett már a Ferencváros a Vasas ellen a Komjádiban, de Braniszlav Mitrovics bravúrjai után két gólt szerzett még Szlobodan Nikics csapata, így iksz a vége. Ikszelt a Szolnok és az OSC, a Miskolc és a Kaposvár, majd este a Honvéd és az OSC is.

Rangadó rangadó hátán a Ferencváros számára, és Varga Zsolt csapata nagyon is állja a sarat a hazai és a nemzetközi porondon is. Az erőltetett menetben most az a Vasas volt a következő rivális, amely jövő héten is szembejön majd - már a BENU Magyar Kupa elődöntőjében.

Higgadtan és türelmesen játszott az FTC a bajnokságot kevésbé jól kezdő, de Szlobodan Nikiccsel még veretlen Vasas ellen, 4-1-re is vezetett már. Molnár Erik gólja után viszont elkezdett felzárkózni a Vasas, Sava Randjelovic és Sedlmayer Tamás góljával 4-3-ra jöttek fel a „hazaiak".

Varga Dénes és Vámos Márton ismét háromgólosra növelte a zöldek előnyét, a harmadik negyedben pedig 8-5-re is ment már a Fradi. De visszajöttek Mezei Tamásék! 1:14-gyel a vége előtt Varga Dénes az emberelőny utolsó másodpercében lőtte el a labdát, és alakította 9-7-re az állást.

Időt kért Szlobodan Nikics, jött is az emberelőny, Drasko Brguljan pedig gólt lőtt a szélről. A túloldalon kijátszotta a támadóidőt az FTC, de Vámos a végefelé kapura lőtte a labdát, Mitrovics hárított, és indította a zöldek támadása közben felúszó Bátori Bencét, aki egy az egyben nem hibázott: 9-9!

A végén megvolt még az esély a gólszerzésre, de újabb már nem született, egy-egy pont került mindkét csapat zsebébe.

Kora délután az UVSE megszerezte második győzelmét, a hatgólos (!) Ekler Zsombor vezérletével a Debrecent múlták felül a lilák. Az Eger gólgazdag meccsen verte a Szeged együttesét, míg a kora esti két rangadón egyaránt döntetlen született.
 
A Miskolc szinte végig előnyben volt, nem is kicsi előnyben a Kaposvár ellen, hiszen 2-0-ra, 5-3-ra, 7-4-re vezetett. Először 9-8-nál érte utol majdnem a somogyi csapat Kis István együttesét, a végül 4 gólos Mijic találatával, de innen megint az MVLC szakadt el.

Sélley-Rauscher Domonkos góljával már 12-8 is volt a miskolciak javára 5:10-zel a vége előtt. Ekkor kevesen gondolták volna, hogy a vége döntetlen lesz, de Berta József két, David Mijic és Varga Bence egy-egy góljával 4-0-s rohamot repesztett a Kaposvár és így pontot mentett.
 
Sejtettük, hogy nagy meccs lehet a Szolnok és a BVSC randevúja is, nem csalatkoztunk. Jobban kezdett a Szolnok, 3-1-re nyerte az első negyedet, és a folytatásban is előrébb tartott, ráadásul a második negyed hatodik percében Pásztor Mátyást cserével végleg kiállították. Cserés kiállítás akadt a későbbiekben is, sőt, a negyedik negyed egy páros 4 perces kiállítással indult, Jansik Dávidot és Gyárfás Tamást szórták ki brutalitás miatt, mindkét fél jöhetett egy 5 méteressel, így 8-8-ról jöhetett a meccs hajrája.

Itt a BVSC érezhette magát nyeregben 11-9-es vezetésénél (3:43-mal a vége előtt), de az őrület itt még nem ért véget. A sorozatos támadóhibák miatt sem esett gól három percig, majd 39 másodperccel a vége előtt a 4 gólig jutó Nagy Ádám közelebb hozta csapatát, majd egy újabb támadóhiba és egy hazai emberelőny után 2 másodperccel a vége előtt Konarik Ákos egyenlített, 11-11. Ez lett a vége és még egy kis paprikás levezetés.

Az esti mérkőzéseken a Pécs nagyon magabiztosan hozta a Szentes elleni bajnokit, míg a Kőér utcában megszületett a játéknap negyedik döntetlenje. A Honvéd szerzett vezetést a meccsen, de 3-1-re már a szintén hatalmas terhelés alatt álló, legutóbb a Marseille ellen a hétközben vereséget szenvedő OSC vezetett. A végig gólerős Hosnyánszky Norbert és Kiss Bálint kettős vezetésével 4-3-ra fordított a Honvéd, majd rendre előrébb járt egy góllal (6-4-nél kettővel).
 
Az OSC legközelebb Tóth Márton góljával 8-7-nél vezetett a zárónegyed vége előtt 3 perccel. Ezt Hosnyánszky nyomban kiegyenlítette, hogy aztán már több gól ne essen a meccsen. Itt is iksz tehát, őrült fordulón vagyunk túl.

E.ON OB I, 11. forduló:

A-Híd VasasPlaket-FTC Telekom Waterpolo 9-9 (1-2, 2-2, 3-3, 4-2)
Gólszerzők:
Bátori 3, Vadovics V. 3, Sedlmayer, Brguljan, Randjelovic, illetve Varga Dénes 3, Jansik Sz. 2, Vámos M. 2, Molnár E., Merkulov
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

UVSE Hunguest Hotels-Debreceni VSE 12-8 (2-2, 3-0, 4-4, 3-2)
Gólszerzők:
Ekler Zs. 6, Bencz 2, Belényesi 2, Korbács, Ionescu, illetve Fülöp B. 3, Korbán 2, Macsi P., Török, Macsi M.
(Teljes jegyzőkönyv itt)
 
Tigra-ZF-Eger-Szegedi VE 15-11 (3-1, 2-4, 5-2, 5-4)
Gólszerzők
: Murisic 4, Kovács Gábor 3, Baksa B. 2, Szalai 2, Rádli 2, Dóczi, Magyar, illetve Sánta 3, Kürti 3, Tóth Gy., Bóbis B., Hajdu, Leinweber, Vékony
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
PannErgy-Miskolci VLC–Kaposvári VK 12-12 (3-2, 5-4, 3-2, 1-4)
Gólszerzők:
Biros B. 4, Seman 3, Krasznai 2, Sélley-Rauscher 2, Nagy N., illetve Berta 4, Mijic 3, Juhász-Szelei 2, Petrovski, Jajcinovic, Varga B.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Szolnoki Dózsa–BVSC-Zugló 11-11 (3-1, 2-3, 2-2, 4-5)
Gólszerzők:
Nagy Á. 4, Teleki 2, Jansik D. 2, Konarik 2, Angyal, illetve Mészáros M. 3, Pásztor 2, Mészáros Cs., Nagy M., Kovács P., Gyárfás, Ágh, Tátrai D.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Budapesti Honvéd–Genesys-OSC Újbuda 8-8 (1-1, 2-2, 3-2, 2-3)
Gólszerzők:
Kiss B. 4, Hosnyánszky 3, Ekler B., illetve Salamon 2, Manhercz K., Csacsovszky E., Tóth M., Vigvári Vince, Burián, Aranyi
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

PVSK Mecsek Füszért–Metalcom-Szentes 12-9 (5-1, 4-2, 0-1, 3-5)
Gólszerzők:
Kolozsi 3, Keresztúri 3, Gaszt 2, Csacsovszky A., Lihotzky, Gál, Némethy, illetve Pellei K. 3, Hegedűs B. 2, Pellei F. 2, Hornyák, Bozó
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Vízilabda hírek