cover image
Egyéb

Átadták a nagykanizsai sport- és rendezvénycsarnokot

2021. december 4. 17:25

Balogh László, Nagykanizsa polgármestere és Balázs László, a Kanizsa Vízilabda Kft. ügyvezetője meghívásának tett eleget Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke. A látogatás apropója a Nagykanizsai Multifunkcionális Sport- és rendezvénycsarnok átadója volt, mely a Modern Városok Program keretén belül valósulhatott meg.

Az átadón Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára a térség országgyűlési képviselőjeként kiemelte, hogy a Kanizsa Aréna több, mint egy sportcélú létesítmény, mert helyet ad a kultúrának és a közművelődésnek is.

Balogh László polgármester arról beszélt, hogy a két esztendő alatt felépített, mintegy 12 ezer négyzetméteres sport- és rendezvénycsarnok küzdőterén két kézilabda- vagy három kosárlabdapálya fér el. Az épületet a fenntarthatóság érdekében hőszivattyú és napelemes rendszer látja el energiával, ami azért is lényeges, mert Nagykanizsa a körforgásos gazdaság mintavárosává kíván válni.

Fotó: MTI

Fotó: MTI

A nagykanizsai látogatás során a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke a szintén a Modern Városok Program keretében megvalósítandó új uszoda részleteiről is értekezett a település polgármesterével, valamint a vízilabda egyesület elnökével. Ez a létesítmény új otthonként szolgálhat a jövőben a kiemelkedően aktív helyi vizes sportszervezetek részére.

IMG-1505.jpg"A Nagykanizsán tevékenykedő Kanizsa Vízilabda Sport egyesület rendkívül aktív szereplője a magyar vízilabdaközegnek, szakmai stábja és játékosai az elmúlt évek során rengeteget dolgoztak azért, hogy az első osztályba kerülhessenek. Mindezen munkához nagyban hozzá fog járulni az újonnan épülő létesítmény, melynek segítségével reméljük, a jövőben az E.ON OB I-ben köszönthetjük a csapatot" - nyilatkozta Vári Attila. 
Vízilabda hírek