Bajnokok Ligája: elvitte a pontokat a Marseille

2021. december 01. 20:06

Az OSC ezúttal tompább volt, a francia együttes magabiztosan nyert 14-9-re a Nyéki-uszodában.

Fotó: OSC Waterpolo

„A Marseille az egyik legjobb teljesítményt nyújtja ebben a szezonban a Bajnokok Ligájában. Jó mixet alkot a keret a francia játékosokból és a légiósokból. Nem könnyű megtalálni a gyenge pontjaikat, de vannak ötleteim... Nagyon sűrű a versenynaptárunk, alig van pihenőnk, szóval a játékosaimnak testben, lélekben és fejben is muszáj megtartani a fókuszt. Megvan a lehetőségünk a győzelemre, de nem lesz egyszerű" - fogalmazott felvezetésül Varga Dániel, az OSC vezetőedzője.

Nos, rögvest az első negyedben beigazolódott, hogy a vendégek roppant kemény riválisnak ígérkeznek: 3-0-ra elléptek. Burián Gergő és Salamon Ferenc góljaival zárkózott a vártnál talán tompábban pólózó újbudai társaság - ám a Marseille a folytatásban is dominálta a partit. Háromgólos francia vezetés után Tóth Márton és Manhercz Krisztián révén ismét feljött az OSC, ám aztán újfent megrázta magát az ellenfél.
 
Fordulás után sem változott sokat a játék képe, ami után talán a hite is egyre jobban elszállt a magyar együttesnek. A jól ismert Andrija Prlainovic remekül fogta össze a marseille-i alakulatot, amely igazolta hírét, többek között azt, nem véletlenül nyert korábban Eurokupát sem. Ezen a napon voltaképpen semmi sem sikerült az OSC-nek, pedig mindent megpróbált, hét a hat ellen is támadott, de ebből sem sikerült gót lőni, ellenben az üres kaput a franciák vették be. Magabiztosan, 14-9-re nyert a Marseille.

Férfi Bajnokok Ligája, 4. forduló
B-csoport

Genesys-OSC-Újbuda-CN Marseille (francia) 9-14 (2-3, 2-4, 2-4, 3-3)
Gólszerzők:
 Manhercz 3, Salamon 2, Sziládi, Tóth M., Burián, Bundschuh, ill. Cuckovic 2, Spaic 2, Prlainovic 2, R. Vernoux 2, Vanpeperstraete, T. Vernoux, Crousillat, Bouet, Kovacevic, Vukicevic
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények
Steaua Bucharest (román)-Jug Adriatic Osiguranje Dubrovnik (horvát) 8-10
Crvena zvezda (szerb)-Waspo 98 Hannover (német) 12-15
Pro Recco (olasz)-Spandau 04 Berlin (német) 14-9

Az állás: 1. Pro Recco 12 pont, 2. Marseille 9, 3. Jug 9, 4. OSC 7, 5. Hannover 5, 6. Crvena zvezda 3, 7. Spandau 1, 8. Steaua 0E.ON Női OB I.

UVSE Hunguest H. - DFVE

2022. jan. 19. 17:30

Férfiválogatott edzés, 2021. december 28-án (Fotók: Dobos Sándor)
Férfi Európai Szuperkupa: Pro Recco-Szolnik (2021.12.20.; fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok