cover image
Egyéb

Bajnokok Ligája: megadta a módját az FTC az első sikernek

2021. november 30. 21:43

Varga Zsolt együttese a belgrádi szupercsapat ellen végig jobban pólózva 11-10-re nyert! Az OSC szerdán a Marseille ellen játszik a Nyéki-uszodában.

Az eddig három döntetlennel (Brescia, Radnicski idegenben, Olympiakosz otthon) álló Ferencvárosra a Vladimir Vujasinovic által vezetett Novi Belgrád, a BL Nyolcas Döntőjének házigazdája várt kedden este a Komjádi-uszodában. A rivális roppant mód megerősödött a nyáron, hiszen soraiban tudhatja többek között Gojko és Dusko Pijetlovicsot, Strahinja és Viktor Rasovicot, Dusan Mandicot, Nikola Jaksicot, Angelos Vlachopoulost, Radomir Drasovicot is. Így régi ismerősökkel is találkozhatunk, elvégre többük Magyarországon pólózott az elmúlt években.

„Szórakoztató és magas színvonalú meccseken vagyunk túl, mind a hazai bajnokságban, mind a Bajnokok Ligájában. Most megint egy nagy meccs vár ránk, talán az eddigi legnehezebb..." - mondta a találkozó előtt Varga Zsolt vezetőedző.
 
Nos, nyugodtan mondhatjuk, a 7-6-os első félidő a vendégekre nézve tűnt hízelgőnek, hiszen a zöld-fehérek dinamikusabban, erőteljesebben pólóztak, és több alkalommal is elléphettek volna. Igen ám, de a belgrádi alakulat kíméletlenül használt ki kétszer is olyan szituációt, amelynél a kapott gólt megúszva rögvest fordult, és gólt jegyzett. Ezekből a dupla szituációkból rosszul jött ki a Fradi, így vezetett „csak" egy góllal. Vogel Soma remekül védett, Nemanja Ubovic kiválóan centerezett, és Vámos Márton balosa is többször villant.
 
Fordulás után hamar egyenlített a rivális, ám Ubovic „szállította" a büntetőt, Danil Merkulov belőtte, majd az újabb belgrádi találatra Vámos megúszás után válaszolt. S miután Fekete Gergő pimaszul lőtt a kapuba, ismét ellépett két góllal, 10-8-ra az FTC! Pijeltovic egy gólra felhozta még a harmadik menet végén csapatát, de erre is volt hazai válasz: a fórban Luca Damonte pazar keresztpassztát Ubovic tette be!
 
A 11-9-ről induló záró etapban sorra védekezte ki a Belgrád fórjait a Fradi, amely akarta, nagyon akarta ezt a sikert, küzdött, abszolút mindent beleadott. Vogel eksztázisban védett, de voltaképpen az egész csapatra illett a jelző. A végén tudott csak gólt lőni a szerb együttes, így 11-10-nél lett vége a partinak, avagy fantasztikus győzelemmel javított pozícióján Varga Zsolt alakulata.
 
Férfi Bajnokok Ligája, 4. forduló
A-csoport

FTC-Telekom-Novi Beograd (szerb) 11-10 (3-3, 4-3, 4-3, 0-1)
Gólszerzők: Ubovic 4, Vámos 3, Merkulov 2, Fekete, Vigvári Vendel, ill. Sz. Rasovic 2, Pijetlovic 2, Gogov 2, Mandic, Perkovic, Vlachopoulos, V. Rasovic
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények
Dinamo Tbiliszi (grúz)-AN Brescia (olasz) 11-19
Jadran Split (horvát)-Radnicki Kragujevac (szerb) 9-8
Olympiakosz Pireusz (görög)-Zodiac Atletic Barceloneta (spanyol) 8-4

Az állás: 1. Olympiakosz 10 pont, 2. Brescia 10, 3. Barceloneta 6, 4. Novi Belgrád 6, 5. Ferencváros 6, 6. Jadran Split 6, 7. Radnicki 1, 8. Dinamo 0

B-csoport - a szerdai program
Genesys-OSC-Újbuda-CN Marseille (francia) - 19:00
Steaua Bucharest (román)-Jug Adriatic Osiguranje Dubrovnik (horvát) - 19:15
Crvena zvezda (szerb)-Waspo 98 Hannover (német) - 20:15
Pro Recco (olasz)-Spandau 04 Berlin (német) - 20:30

Az állás: 1. Pro Recco 9 pont, 2. OSC 7, 3. Marseille 6, 4. Jug 6, 5. Crvena zvezda 3, 6. Hannover 2, 7. Spandau 1, 8. Steaua 0

Vízilabda hírek
bl
Bajnokok Ligája
ftc