cover image
Egyéb
Utánpótlás

Kiváló prezentációk, nagysikerű utánpótlás-konferencia

2021. november 22. 18:02

A korábbi, nagy sikerű kapuskonferencián és a klubokkal egyre masszívabb kommunikáción felbuzdulva a Magyar Vízilabda Szövetség, annak Utánpótlás Bizottsága, karöltve a Szakmai Bizottsággal hétfőn egész napos utánpótlás-konferenciát rendezett a Groupama Arénában.

„Nagyon köszönjük az FTC-nek, Nyíri Zoltánnak, szövetségünk elnökségi tagjának, hogy ezen az impozáns helyszínen tarthatjuk ezt a konferenciát, és köszönöm a kluboknak, hogy ilyen nagy számban képviseltetik magukat" - nyitotta meg az esemény Székely Bulcsú, az Utánpótlás Bizottság elnöke, utalva arra, hogy 250 körüli regisztráció érkezett. A betegség sajnos közbeszólt, hogy mindenki eljöhessen, de így is a többség ott volt székeken, és végighallgathatta a színvonalas előadásokat.
 
És akkor itt feltétlen érdemes rögzíteni, hogy az előadásokról felvétel készült, amelyet az érdeklődő klubok, edzők részére elküld az UP-bizottság - Tóth Zoltán koordinátortól a zoltan.toth@waterpolo.hu email-címen lehet elkérni!
 
konferencia_2.jpg „Az elmúlt idény hat utánpótlás nagy viadalának mindegyikén ott volt a legjobb négy között a magyar válogatott, amit szerte a világban elismernek. Örülök, hogy a vízilabdacsalád ilyen előremutató konferenciával is jelzi az erejét" - említette Vári Attila, az MVLSZ elnöke.
 
konferencia_1.jpg Az előadók listáját Cseh Sándor szakmai igazgató érdekfeszítő prezentációja nyitotta, és elsősorban a képzési folyamatok, a center-bekk képzés fontossága került terítékre. Varga Zsolt nem különben izgalmas labdatechnikai előadása is nagy siker aratott, miként Märcz Tamás szövetségi kapitány „Trendek, játékosképzés és modern edzésmódszerek a mai vízilabdában" címre hallgató bemutatója.
 
konferencia_5.jpg Az ebédszünetet követően Lukács Dénes („Nyári tapasztalatok, kérések a klubok felé" - középpontban az izraeli női junior vb), dr. Faragó Tamás („Szárazföldi edzések jelentősége és módszere a technikai és taktikai képzésben") és Bíró Attila („Általános tájékoztató/fontos kérdések") tartott előadást, amelyek roppant hasznos információkkal, tapasztalatokkal gazdagították a megjelent szakembereket.
 
watch?v=VdzJq6hLr_c A napot Ágó Renáta („Vállstabilizáció") segítővel bemutatott, praktikus tanácsokkal tarkított remek prezentációja zárta, amelyet kérésnek megfelelően korosztályokra bontva is előadott.
 
konferencia_4.jpg Afféle konklúzióként úgy zárták a konferenciát, hogy a jövőben akár ilyen nagyszabású eseményeken, akár kiscsoportos összejöveteleken érdemes folytatni ezt a kommunikációt, merthogy igen nagy igény van rá a szakemberek körében.
 
watch?v=6ahCh4EURGA Székely Bulcsú, Varga Zsolt és Cseh Sándor gondolatai a konferenciáról.
 
Märcz Tamás összegzése itt tekinthető meg.
Vízilabda hírek
Utánpótlás
up
székely bulcsú
konferencia