cover image
Egyéb

Női Euroliga: az FTC még versenyben a továbbjutásért

2021. november 20. 21:58

Gerendás György csapata holland ellenfelét legyőzte, így hatalmas lépést tett a továbbjutás felé – még a Roma elleni vereség is belefért. A BVSC kikapott a Matarótól, így már biztos, hogy nem jut tovább.

A tartalékos BVSC-re a legnehezebb feladat várt szombaton: a spanyol és légiós-válogatottakkal felálló Mataro ellen kellett volna kivívni egy győzelmet, ami életben tarthatta volna a reményeket.  
 
Nos, a zuglóiak mindent megtettek, Leimeter Dóra vezérletével két negyedik remekül tartották magukat, ám a folytatásban a spanyol együttes dominálta a partit, és magabiztosan nyert 15-8-ra. Mindez azt jelenti, hogy a BVSC a vasárnapi, Spandau elleni meccstől függetlenül nem juthat a legjobb 16 közé.
 
Szinte biztosan ott lesz ellenben az FTC, aki nagyon fontos meccset nyert meg reggel a holland Tetteroo ellen! Gerendás György csapata két negyed után 7-2-re vezetett, remekül védekezett, a tétnek megfelelően jól játszott. Kövesdi Vivien három gólig jutott, de négyes is dupláztak, összesítésben 13-7-tel lett meg az oly fontos három pont.
 
A zöld-fehérek este három negyedig szoros összecsapást vívtak a házigazda Romával, a hajrá azonban az olaszoké volt, akik 8-4-re nyertek. Az FTC-re vasárnap máltai ellenfél vár, a három ponttal pedig ki lehet vívni a továbbjutást.

Fontos megjegyezni, hogy minden csoportból három csapat jut tovább!

Női Euroliga, selejtező (2021. november 18-21.)
A-csoport - Athén
Dynamo Uralochka Zlatoust (orosz), NC Glyfada (görög), CN Terrassa (spanyol), SSN Verona (olasz), ASA Tel Aviv (izraeli)

B-csoport - Róma
FTC-Telekom Waterpolo, Lille UC (francia), SIS Roma (olasz), CN Mediterrani Barcelona (spanyol), Sirens Malta (máltai), ZVL 1886 Tetteroo (holland)
 
Az FTC meccsei
Csütörtök
CN Mediterrani-FTC-Telekom Waterpolo 10-8
 
Péntek
FTC-Telekom Waterpolo-Lille UC 11-8
 
Szombat:
FTC-Telekom Waterpolo-ZVL 1886 Tetteroo 13-7 (2-1, 5-1, 4-3, 2-2)
Gólszerzők: Kövesdi 3, Petik 2, Pőcze 2, Vályi 2, Tóth-Csabai 2, Illés, Kuna, ill. Zwiers 2, Kammerman, de Kleer, Pauli, Terpstra, Rogge
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
SIS Roma- FTC-Telekom Waterpolo 8-4 (4-1, 0-2, 1-1, 3-0)
Gólszerzők: Avegno 3, Picozzi 2, Cocchiere, Galardi, Giustini, ill. Tóth-Csabai 2, Kövesdi, Vályi
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Vasárnap: - Sirens, 9:00
 
C-csoport - Berlin
Vouliagmeni NC (görög), BVSC-Zugló, Olympic Nice (francia), Plebiscito Padova (olasz), Spandau 04 Berlin (német), STM CN Mataro (spanyol)
 
A BVSC meccsei
Csütörtök
NC Vouliagmeni-BVSC-Zugló 13-5
 
Péntek
BVSC-Zugló-Olympic Nice 12-6  
BVSC-Zugló-Plebiscito Padova 6-11
 
Szombat
STM CN Mataro-BVSC-Zugló 15-8 (3-4, 5-3, 3-0, 4-1)
Gólszerzők: A. Espar 5, van de Kraats 4, Sevenich, Tomofeva, Cambray, Nouge, Bach, Markoch, ill. Leimeter 3, Mészáros-Farkas K. 2, Fekete F., Farkas T., Gémes
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Vasárnap: - Spandau, 13:00
 
D-csoport - Porto
CN Sabadell (spanyol), Orizzonte Catania (olasz), Ethnikos Piraeus (görög), C.A. Pacense (portugál), SK Olimpia Kosice (szlovákiai)
 
Az Euroliga teljes eredménysora - ezen a felületen!

Vízilabda hírek
euroliga