cover image
Egyéb

Bajnokok Ligája: erős Olympiakosz vár a Ferencvárosra

2021. november 18. 14:28

Az FTC a legutóbb a Novi Belgrádot magabiztosan legyőző Olympiakosz Pireuszt fogadja a Bajnokok Ligájában, míg az új névadó szponzorát csütörtökön bejelentő Genesys OSC Újbuda Hannoverbe utazik.

Még veretlen a Ferencváros a Bajnokok Ligájában, ahogyan következő ellenfele, az Olympiakosz is. Míg azonban a többek között Filipoviccsal, Bijaccsal, Busljével, Genidouniasszal, Fountoulisszal felálló görögök mindkét meccsüket megnyerték, a magyar csapat két döntetlennel nyitott (mindkétszer volt esély hamarabb lezárni a meccset).
Ezzel együtt idegenben nem rossz eredmény feltétlenül az iksz (a Brescia és a Radnicski otthonában), a hátralévő 12 forduló dönti majd el, hiányzik-e majd ez a négy pont.

„Új csapatot kezdtünk el építeni a nyáron, vannak fiatal játékosaink, akik megmutathatják ebben a sorozatban is, hogy mire képesek" - fogalmazott Varga Zsolt a LEN sajtószolgálatának. - A legutóbbi fordulóban az Olympiakosz Belgrádban tudott nyerni, ezzel nemcsak a csoport favoritjává lépett elő, hanem az egész idei szezon egyik legnagyobb esélyesévé is. Eddig is remek kerete volt a görögöknek, most a légiósokkal még magasabb lett a potenciál. Annak ellenére, hogy vannak sérültjeink, hosszú idő után telt ház előtt játszhatunk, ez pedig előnyt kell, hogy jelentsen."

Jansik Szilárd így várja a meccset:

„Az Olympiakosz a végjátékok állandó résztvevője, nagyszerű csapat. Talán a csoport legerősebb csapata is, legalábbis a viszonylag könnyű belgrádi győzelme ezt mondatja velem. Most visszatérünk a Komjádiba, saját közönségünk elé, ez adhat egy pluszt számunkra, reménykedünk a győzelemben."

Az Olympiakosz elleni meccs 18:30-kor kezdődik a Komjádi-uszodában.

Az OSC hibátlan a B-csoportban, legutóbb a Crvena zvezda otthonában győzött (előtte a Steauát verte ideahaza), most a Spandauval ikszelő Hannover vendége lesz szombaton.

Varga Dániel csapata kedden még Magyar Kupa-negyeddöntőt vívott (sikeresen, a BVSC ellen), csütörtökön sajtótájékoztatót tartott a klub, szombaton pedig 14 órakor, meglepően korán ugrik vízbe a csapat Németországban. A sajtótájékoztatón bemutatták a csapat új névadó szponzorát, ez alapján a jövőben Genesys OSC Újbuda néven szerepel az együttes a hazai és nemzetközi sorozatokban.

„Két meccs után van hat pontunk, de nem szeretnénk itt megállni. Minden meccs nagyon fontos a csoportban. A Hannover egy másfajta stílusban játszik, mint a korábbi ellenfeleink, szóval az ő erősségükre kell fókuszálnunk, természetesen úgy, hogy a saját játékunkat erőltetjük rájuk" - mondta az újbudaiak vezetőedzője.

„Nagyon nehéz mérkőzésre számítok Hannoverben" - ezt már Salamon Ferenc tette hozzá. - A hannoveriek jó német játékosokkal rendelkeznek, kiegészülve még jobb légiósokkal. A legjobbunkat kell nyújtanunk, nem lesz egyszerű megoldani ezt a feladatot, de természetesen állunk elébe."

Bajnokok Ligája, 3. játéknap:

Péntek - A csoport:

FTC Telekom Waterpolo-Olympiakosz Pireusz - 18:30
Dinamo Tbiliszi-Zodiac CNA Barceloneta - 19:00
Jadran Split-Novi Belgrád - 19:00
Radnicski Kragujevác-AN Brescia - 20:30

A csoport állása: 1. Olympiakosz 6 pont, 2. Brescia 4 pont, 3. Barceloneta 3 pont, 4. Novi Belgrád 3 pont, 5. Jadran Split 3 pont, 6. Ferencváros 2 pont, 7. Radnicski 1 pont, 8. Dinamo Tbiliszi 0 pont

Szombat - B csoport:

Waspo Hannover-Genesys OSC Újbuda - 14:00
Spandau Berlin-Jug Dubrovnik - 19:00
Steaua Bukarest-CN Marseille - 20:00
Pro Recco-Crvena zvezda - 21:00

A csoport állása: 1. Pro Recco 6 pont, 2. OSC 6 pont, 3. Marseille 3 pont, 4. Jug Dubrovnik 3 pont, 5. Crvena zvezda 3 pont, 6. Spandau 1 pont, 7. Hannover 1 pont, 8. Steaua Bukarest 0 pont
Vízilabda hírek
Bajnokok Ligája
osc
ftc
ferencváros