cover image
Egyéb

E.ON OB I: javított a Szolnok, legyőzte a PVSK a Honvédot

2021. október 30. 19:13

Nem született meglepetés a férfibajnoksági szombati játéknapján.

Korábban nagyobb rangadó volt a Szolnok és az Eger csatája, de most is érdekes volt a párosítás, hiszen a szolnokiaknak egy nagy nemzetközi vereség után kellett javítaniuk. Ez sikerült, hét góllal győztek, a kaput Bányai Márk védte végig hazai oldalon.

Az FTC a Brescia otthonában elért 8-8 után ismét idegenben játszott, de már hazai vízben, Szegeden. Nem lesz egyszerű Szegeden nyerni senkinek sem (főleg, ha olyan sokan szurkolnak a helyieknek, mint szombaton), és bizony helytállt a hazai csapat, a középső két negyedet egálra hozta például. A meccs derekán 7-6 is állt a táblán, azaz csak egyetlen góllal járt előrébb Varga Zsolt csapata. Végül mégis győzött a papírforma, a zöld-fehéreknél hárman, Vigvári Vendel, Daniil Merkulov és Jansik Szilárd is három gólig jutott.

A Miskolc alsóházi rangadót nyert a „pontatlanok" csatájában, az UVSE ellen ötgólos siker lett a vége, Biros Barnabás volt a legeredményesebb 4 góllal.

A Vasas stabilizálta magát, ez nem is kérdés, a szentesi tízgólos győzelem is erről árulkodik.
 
Az esti tévés meccsen a Pécs a Honvédot fogadta szép számú nézősereg előtt azzal a céllal, hogy meglepje az eddig jól szereplő Honvédot. De jobban kezdett Szivós Márton csapata, mert bár Kereszturi Márton góljával a Pécs vezetett, négy vendégtalálat volt a válasz. A második negyedben ébredezett, a harmadikban pedig fel is támadt a Pécs, 7-7-nél egyenlített.

A hazaiaknál Kereszturi Márton és Gál Dávid szórta meg magát, a Honvédban jobban megoszlottak a gólok. 7-7 után Ekler Bendegúz duplázott, de a negyed vége előtt egy másodperccel ismét egyenlített a PVSK, Csorba Tamás révén, 9-9.

10-10 után időt kért Szivós Márton, de korán ellőtték a labdát a vendégek, ellenben a pécsiek kijátszották a fórt Reisz Patrik volt eredményes. És nem volt vége, Gál Dávid messziről meglepte Decker Attilát, a meccset ezzel el is döntötte.

A vége 12-10 a PVSK-nak.


E.ON OB I, 5. forduló:

Szolnoki Dózsa-Tigra-ZF-Eger 13-6 (4-1, 3-1, 2-2, 4-2)
Gólszerzők:
Szeghalmi 3, Angyal 3, Teleki 2, Konarik 2, Pető, Gbadamassi, Zovic, illetve Lőrincz B. 2, Kovács Gábor, Magyar, Sári, Lőrincz Ákos
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Szegedi VE-FTC Telekom Waterpolo 8-12 (0-2, 3-3, 3-3, 2-4)
Gólszerzők:
Lakatos Soma 3, Sánta 2, Baj 2, Kardos A., illetve Jansik Sz. 3, Vigvári Vendel 3, Merkulov 3, Vámos, Ubovic, Damonte
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

PannErgy-Miskolci VLC-UVSE Hunguest Hotels 12-7 (4-1, 3-2, 2-3, 3-1)
Gólszerzők:
Biros B. 4, Krasznai 3, Sélley-Rauscher 2, Tőzsér, Nagy N., illetve Ekler Zs. 2, Korényi, Korbács, Bencz, Eppel B., Vámosi
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

MetalCom-Szentes-A-HÍD VasasPlaket 5-15 (1-6, 1-1, 1-4, 2-4)
Gólszerzők
: Kürti-Szabó 2, Kókai, Mátyók, Pellei K., illetve Erdélyi 3, D. Brguljan 3, Vadovics V. 2, Randjelovic 2, Mezei 2, Bedő K., Bátori  
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

PVSK Mecsek Füszért–Budapesti Honvéd 12-10 (1-2, 2-3, 6-4, 3-1)
Gólszerzők:
Kereszturi 5, Gál 4, Csorba, Csacsovszky A., Reisz, illetve Ekler B. 3, Manhercz Á. 2, S. Hessels, Fejős, Simon H., Hosnyánszky, B. Hessels
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Vízilabda hírek