cover image
Egyéb

Indul a BL-főtábla küzdelemsorozata, jön az Euro Kupa-negyeddöntő!

2021. október 25. 23:00

Elkezdődnek a fontos dolgok a nemzetközi klubszíntéren! A Bajnokok Ligájában a Ferencváros alanyi jogon, az OSC a kvalifikációban kiharcolt jogával szerepel, az Euro Kupában a BVSC-ért és a Szolnokért szurkolhatunk.

Az OSC nyerte a Szolnokkal vívott BL-selejtező párjarcát, rajta kívül a Brescia, a Crvena Zvezda és a Jadran Split jutott fel a főtáblára, amelynek küzdelmei október utolsó hetében már el is kezdődnek. A Ferencváros kedden az olasz Brescia vendége lesz, míg az OSC szerdán a Steaua Bukarest csapatát fogadja a Nyéki Imre Uszodában.

„A mi csapatunk és a Brescia is sokat változott a nyáron, átalakult a kerete. A csoportunk lényegében a legnehezebb csoport, ha visszagondolok az elmúlt évekre, így minden meccs és minden pont nagyon fontos lesz" - fogalmazott Varga Zsolt, az FTC vezetőedzője.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy ismét a BL-ben játszhatok, de a Brescia elleni meccs nagyon nehéz lesz, mert az olaszok a végsőkig küzdenek, a határaikat feszegetik. Speciális játékuk van, különösen odahaza, ahol a családias szurkolósereg sokat számít. Otthon úgy 20 százalékkal jobb a csapat, mint idegenben. Nagyon fel kell készülnünk ellenük" - ezt már Nemanja Ubovic, a Fradi centere tette hozzá.

„Nagyon büszkék vagyunk, hogy sikerült a főtáblára jutnunk" - ezt már Varga Dániel, az OSC vezetőedzője mondja. - A célunk, hogy a lehető legtöbb pontot gyűjtsük. Szintén fontos, hogy meccsről meccsre fejlődjünk, hiszen csapatként még nincs sok rutinunk. Hiszem azt, hogy minden meccsen van esélyünk felülmúlni az ellenfelünket és pontokat szerezni. Várjuk az első házi feladatot, a Steaua ellen."

„Tavaly az Euro Kupában játszottunk, most a Bajnokok Ligájában fogunk, és ezzel el is értük az elsődleges célunkat" - fogalmazott Manhercz Krisztián, az OSC játékosa. - Fel fogunk készülni a Steauára, hogy győzelemmel kezdjük a sorozatot."


A tervek szerint minden meccset lehet majd követni a LEN streamjén keresztül, emellett az FTC meccsét az m4sport.hu oldalon, míg az OSC találkozóit a Digi Sport 1-en lehet figyelni.

A Bajnokok Ligája csoportjai:

A-csoport:
Jadran Split (horvát), FTC Telekom, Olympiakosz Pireusz (görög), VK Novi Beograd (szerb), AN Brescia (olasz), Zodiac CNA Barceloneta (spanyol), Dinamo Tbiliszi (grúz/georgiai), Radnicki Kragujevác (szerb)

B-csoport:
Pro Recco (olasz), Waspo Hannover (német), OSC Újbuda, Jug Dubrovnik (horvát), CN Marseille (francia), Steaua Bukarest (román), Spandau 04 Berlin (német), Crvena Zvezda (szerb)

Az első játéknap programja:

A csoport, október 26., kedd:

CNA Barcelona-Jadran Split - 19:15
Olympiakosz Pireusz-Dinamo Tibiliszi - 19:15
Novi Belgrád-Radnicski Kragujevác - 19:45
Brescia-FTC Telekom Waterpolo - 20:30 (TV: m4sport.hu)

B csoport, október 27., szerda:

CN Marseille-Pro Recco - 19:00
Jug Dubrovnik-Waspo Hannover - 19:00
OSC Újbuda-Steaua Bukarest - 19:00 (TV: Digi Sport 1)
Crvena Zvezda-Spandau - 20:00

Ami az Euro Kupa további eseményeit illeti: szerdán kezdődnek a negyeddöntők, ahová a BVSC-Zugló is kvalifikálta magát (a palermói selejtezőből), míg a Szolnoki Dózsa a BL harmadik selejtezőköre veszteseként csatlakozott a többiekhez.

Mindkét magyar csapat idegenben kezd, a zuglóiak a CN Barcelona, a Szolnok az olasz Ortigia ellen.

Euro Kupa, negyeddöntők, 1. mérkőzések, október 27.:

Ortigia-Szolnoki Dózsa - 15:00
Sabadell-Savona - 20:00
Mladost Zagreb-Telimar Palermo - 20:30
CN Barcelona-BVSC-Zugló - 20:45

A második mérkőzéseket november 10-én rendezik.
Vízilabda hírek