cover image
Egyéb
Utánpótlás

Női U20-as vb: bronzérmes a magyar válogatott!

2021. október 16. 17:36

A Varga Tamás szövetségi vezetőedző által irányított juniorválogatott az izraeli Netanyában 12-10-re legyőzte Olaszországot, így megszerezte a harmadik helyet!

„Előre az éremért!"
 
Közös vágy, közös akarat, közös cél, így indult csatába a világbajnoki bronzmeccsen a magyar válogatott. Az ellenfél az elődöntőben a spanyolokkal hatalmas csatát vívó 14-1-2es vereséget szenvedő Olaszország volt.
 
Ahogy várható volt, mindkét oldalon nagyon odatették magukat az utolsó összecsapásra a lányok, így felettébb kiegyensúlyozott küzdelmet zajlott a vízben. Az első negyed 3-3-at, a második 4-4-et hozott, sohasem vezetett egyik oldal sem két góllal. Nálunk Peresztregi-Nagy Kinga és Petik Panna duplázott, de betalált Dömsödi Dalma, Pőcze Panna és Szegedi Panni is. A kapuban Kakas Krisztina védett néhány nagyot, és több blokkot is láthattunk.
 
Fordulás után mindkét oldalon igyekeztek jobban összehangolni a védekezést, de úgy is fogalmazhatunk, hogy támadásba itt is, ott is több volt a hiba. Egy-egy gól született, a mieinkét Peresztegi-Nagy Kinga lőtte büntetőből. De ki kell emelni Kakast Krisztinát, aki bemutatott több nagy védést is.
 
A záró szakaszra maradt tehát a döntés. Ebben Peresztegi-Nagy ötösével és Petik remek találatával 10-8-ra lépett el csapatunk (amelyben csak a kispadon ülhetett a sérült Valentin Kamilla), de az olaszoknak alig több mint egy perc alatt sikerült egyenlíteniük. De jött Szegedi Panni találata, Kakas Krisztina (akit aztán teljes joggal a meccs legjobbjának választottak) védése, majd Pőrcze Panna gólja, így a nagy szívvel játszó magyar válogatott 12-10-re nyert, és éremmel térhet haza!
 
Varga Tamás, Lukács Dénes és Peresztegi Nagy Kinga nyilatkozata.
 
Vári Attila összegzése.
 
watch?v=l9ZkfLO9BtM Női U20-as világbajnokság, Netanya
A 3. helyért
Olaszország-Magyarország 10-12 (3-3, 4-4, 1-1, 2-4)
A magyar válogatott gólszerzői: Peresztegi-Nagy 4, Petik 3, Szegedi 2, Pőcze 2, Dömsödi
 
Döntő
Görögország-Spanyolország 5-10 (1-5, 0-1, 3-3, 1-1)
 
A vb-bronzérmes magyar csapat:
Kapusok: Kakas Krisztina (UVSE), Neszmély Boglárka (FTC)
Mezőnyjátékosok: Aubéli Tekla (UVSE), Baksa Vanda (UVSE), Dömsödi Dalma (Szentes), Kudella Panna (III. kerületi TVE), Peresztegi-Nagy Kinga (UVSE), Petik Panna (FTC), Pőcze Panna (FTC), Szegedi Panni (UVSE), Tátrai Szonja (Szeged), Telek Dorottya (UVSE), Valentin Kamilla (FTC)
Szakmai stáb:
Biros Péter - szövetségi kapitány; Varga Tamás - szövetségi edző; Lukács Dénes - edző; Béres Gerely - kapusedző; Tóth Andrea - erőnléti edző; dr. Zamodics Márk - doktor; Szakmáry Attila - masszőr

Vízilabda hírek
Utánpótlás
u20 vb