cover image
Egyéb

Bajnokok Ligája: a főtáblára jutás a tét

2021. október 16. 9:27

A Szolnok és az OSC szombaton játssza a BL-kvalifikáció harmadik, zárófelvonásának első mérkőzését.

A Ferencvároson kívül csak egy magyar csapat kerülhet a Bajnokok Ligája főtáblájára, hiszen a sorsolás eredményeként a párizsi és a szolnoki kettes selejtezőkört sikerrel megvívó két magyar klub összekerült.

Megismétlődik az Euro Kupa és a magyar bajnokság tavalyi döntője, a Szolnok és az OSC első csatájának első mérkőzését szombaton, 18:30-tól Szolnokon rendezik.

Zsivko Gocics, a Szolnok vezetőedzője így várja a találkozót a klub közösségi oldalának adott interjúja alapján:

„Tudjuk, hogy az OSC nagyon erős csapat, már tavaly is az volt, nagyon kemény mérkőzéseket játszottunk velük. Idén is kemény párharcra számítok. Más most a keretünk, mint tavaly, náluk jóval kevesebb változás történt, de ettől még bőven van sanszunk a továbbjutásra. Kőkemények és motiváltak leszünk, hogy idén a főtáblára kerüljünk. Nem hinném, hogy már az első meccsen el fog dőlni a továbbjutás. Idén először találkozik a két csapat, meglátjuk, mennyire változott az ő játékuk tavalyhoz képest, megpróbálunk egy új taktikával nekimenni a meccsnek, majd kiderül, mire leszünk képesek."

Varga Dániel a molcsapat.hu oldalnak adott előzetes nyilatkozatot a párharc előtt.

„A nyolc továbbjutó között nincs az OSC-nél egyértelműen jobb csapat, ugyanakkor olyan sincs, akit könnyű feladat lenne legyőzni. A Szolnok a változások ellenére kiváló csapat, magyar bajnoki - és Eurokupa-címvédő, és ha sokan problémának látják is a sok távozót, én azt mondom, az öltöző frissülése még jót is tehet a csapatnak, amelyet egy nagyszerű szakember vezet Zsivko Gocics személyében. Hogy mik az esélyek a párharc előtt? Merek optimista lenni, és azt mondom, talán egy hajszálnyival mi vagyunk az esélyesek, de biztos vagyok benne, hogy Gocics mester ugyanezt válaszolná, ha megkérdeznék. Azzal pedig, hogy sokak szerint gyengült volna a Szolnok, egyáltalán nem foglalkozom, mert ha csak a papírforma számítana, akkor az OSC sem játszott volna tavaly döntőt a bajnokságban és az Eurokupában".

A mérkőzést a Digi Sport 1 élőben közvetíti, de EZEN A LINKEN is nézhetjük majd a meccset.

A BL harmadik selejtezőkörének párosításai:

Jadran Split (horvát)-Mladost Zagreb (horvát) - 18:30
Szolnoki Dózsa-OSC Újbuda - 18:30 (ÉLŐ: Digi Sport 1, LEN stream)
Savona (olasz)-Crvena Zvezda (szerb) - 18:30
CN Barcelona (spanyol)-AN Brescia (olasz) - 19:00

A visszavágókat 20-án rendezik.

A Bajnokok Ligája főtáblája:

A-csoport:
Jadran Split/Mladost Zagreb, FTC Telekom, Olympiakosz Pireusz (görög), VK Novi Beograd (szerb), CN Barcelona/AN BRescia, Zodiac CNA Barceloneta (spanyol), Dinamo Tbiliszi (grúz/georgiai), Radnicki Kragujevác (szerb)

B-csoport:
Pro Recco (olasz), Waspo Hannover (német), Szolnoki Dózsa/OSC Újbuda, Jug Dubrovnik (horvát), CN Marseille (francia), Steaua Bukarest (román), Spandau 04 Berlin (német), Savona/Crvena Zvezda
Vízilabda hírek
Bajnokok Ligája
osc
szolnok