cover image
Egyéb

Bajnokok Ligája: egymás ellen játszik a főtábláért a Szolnok és az OSC!

2021. október 11. 12:40

A LEN elkészítette a BL-selejtezők rájátszásának párosításait, összekerült a két magyar csapat, így biztossá vált, hogy a Ferencváros mellett csak egy magyar együttes kerülhet fel a főtáblára.

A hétvégén véget ért második selejtezőkör után az első helyen továbblépő Szolnok és a másodikként továbbjutó OSC azért izgulhatott, hogy ne kerüljön össze a főtábláért vívandó párharcban. Merthogy az elsőket sorsolátk össze a második helyezettekkel, végül peches volt a két magyar induló, összekerült ugyanis.

A LEN illetékesei hétfőn délben kisorsolták a párokat, ennek megfelelően a két horvát együttes is egymás ellen játszik, emellett olasz-szerb és spanyol-olasz rangadókat is rendeznek.

Az is eldőlt, hogy a magyar párharc győztese nem a Ferencváros csoportjába kerül, hanem a Pro Recco, a Jug, a Hannover, a Marseille, a Spandau és a Steaua, valamint a Savona-Crvena Zvezda párharc győztese mellé.

A BL harmadik selejtezőkörének párosításai:
Jadran Split (horvát)-Mladost Zagreb (horvát)
Szolnoki Dózsa-OSC Újbuda
Savona (olasz)-Crvena Zvezda (szerb)
CN Barcelona (spanyol)-AN Brescia (olasz)

A mérkőzéseket október 16-án és 20-án rendezik.

A Bajnokok Ligája főtáblája:

A-csoport:
Jadran Split/Mlados Zagreb, FTC Telekom, Olympiakosz Pireusz (görög), VK Novi Beograd (szerb), CN Barcelona/AN BRescia, Zodiac CNA Barceloneta (spanyol), Dinamo Tbiliszi (grúz/georgiai), Radnicki Kragujevác (szerb)

B-csoport:
Pro Recco (olasz), Waspo Hannover (német), Szolnoki Dózsa/OSC Újbuda, Jug Dubrovnik (horvát), CN Marseille (francia), Steaua Bukarest (román), Spandau 04 Berlin (német), Savona/Crvena Zvezda
Vízilabda hírek