Női U20-as vb: Üzbegisztán kiütésével rajtolt a csapat

2021. október 10. 20:35

A Varga Tamás szövetségi vezetőedző által irányított juniorválogatott az izraeli Netanyában lejátszotta első mérkőzését, amelyet 22-1-re nyert meg. Folytatás hétfőn Brazília ellen.

Az olasz-görög rangadó nyitott a világbajnokságot, amelyet a helyszínen tekintett meg vasárnap reggel a magyar szakmai stáb, Biros Péter, Varga Tamás, Lukács Dénes és Béres Gergely. A mieink eközben Szakmáry Attila masszőr vezetésével kondiztak, majd délben immáron az edzők vezetésével készültek az esti bemutatkozásra. Görögország 12-6-ra kiütötte Olaszországot, ami sok mindent elárult az erőviszonyokról.
 
A magyar bírói kart Kovács Cs. Tamás képviseli, illetve a FINA delegátusaként dr. Molnár Tamás is részt vesz az eseményen.
 
A magyar válogatott a várakozásoknak megfelelően Üzbegisztán ellen játszott egy „edzőmeccset", amelyen mindent kipróbálhatott, amit akart. A társaság bemutatkozása sikeresnek mondható, különösen a hátsó munkát, a védekezést lehet dicsérni, hiszen csírájában elfojtotta az üzbég próbálkozásokat. A negyedik negyedben, 15-0-nál kapott csak egy gólt, ami nem osztott, nem szorzott. A vége 22-1 lett, a mérkőzés legjobbjának a hatgólos Peresztegi-Nagy Kingát választották. 
 

Folytatás hétfőn az oroszoktól 19-4-es vereséget szenvedő brazil együttes ellen.
 
Női U20-as világbajnokság, Netanya
A világbajnokság csoportbeosztása
A-csoport: Görögország, Szlovákia, Olaszország, Németország
B-csoport: Dél-Afrikai Köztársaság, Franciaország, Hollandia, Spanyolország
C-csoport: Izrael, Argentína, Szerbia, Peru
D-csoport: Brazília, Magyarország, Oroszország, Üzbegisztán
 
D-csoport, 1. forduló
Magyarország-Üzbegisztán 22-1
A magyar válogatott gólszerzői: Peresztegi-Nagy 6, Pőcze 3, Baksa 3, Kudella 2, Dömsödi 2, Aubéli, Telek, Tátrai, Valentin, Petik, Szegedi

Oroszország-Brazília 19-4
 
A VB TELJES EREDMÉNYSORA: EZEN A LINKEN!

A magyar válogatott további csoportmérkőzései:
Október 11., 15:00: Brazília-Magyarország
Október 12., 11:00: Magyarország-Oroszország

Csoportgyőzelem esetén az A-csoport 3. és a B-csoport 2. helyezettje mérkőzésének győztesével játszik a magyar válogatott a négy közé jutásért. Ha a csoport második helyén végzünk, akkor a C-csoport 3. helyezettjével játszunk a nyolc közé, majd győzelem esetén a B csoport győztese jönne. Azaz mindkét esetben - a papírforma alapján - a spanyol vagy a holland csapat jön a négy közé jutásért.
 
A magyar vb-csapat:
Kapusok: Kakas Krisztina (UVSE), Neszmély Boglárka (FTC)
Mezőnyjátékosok: Aubéli Tekla (UVSE), Baksa Vanda (UVSE), Dömsödi Dalma (Szentes), Kudella Panna (III. kerületi TVE), Peresztegi-Nagy Kinga (UVSE), Petik Panna (FTC), Pőcze Panna (FTC), Szegedi Panni (UVSE), Tátrai Szonja (Szeged), Telek Dorottya (UVSE), Valentin Kamilla (FTC)
Szakmai stáb:
Biros Péter - szövetségi kapitány; Varga Tamás - szövetségi edző; Lukács Dénes - edző; Béres Gerely - kapusedző; Tóth Andrea - erőnléti edző; dr. Zamodics Márk - doktor; Szakmáry Attila - masszőrE.ON Férfi OB I

PVSK- Mecsek Füszért - Honvéd

2021. okt. 30. 20:00

Női U20-as vb, Netanya, 2021.10.08.
Film készül a Kemény-korszak 12 évéről (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok