cover image
Egyéb

Bajnokok Ligája: ellenfeleket kapott az OSC és a Szolnok

2021. szeptember 27. 21:13

A LEN illetékesei elkészítették a Bajnokok Ligája második selejtezőkörének csoportbeosztását. A két magyar csapat a két továbbjutó hely valamelyikét célozza meg.

A második selejtezőkörben az első kör továbbjutói mellé becsatlakozott további nyolc, előzetesen kiemelt klub, így a magyar bajnok Szolnoki Dózsa is. Négy négyes csoportot alakítottak ki, a két továbbjutó folytathatja majd a főtáblára jutásért - az elsőket sorsolják majd össze a másodikokkal.

A hat meccsből hatot megnyerő, imponálóan menetelő OSC Párizsba utazik, ahol a Noisy le Sec, az olasz Brescia és a spanyol Terrassa ellen játszik, míg a Szolnok rendezőként kezdi a sorozatot, az olasz Savona, a görög Vouliagmeni és a montenegrói Jadran Herceg Novi ellen.

Bajnokok Ligája, második selejtezőkör:

C csoport (helyszín: Szolnok):
Szolnoki Dózsa, Vouliagmeni (görög), Savona (olasz), Jadran Herceg Novi (montenegrói)

D csoport (Zágráb):
Mladost Zagreb (horvát), Crvena Zvezda (szerb), Montpellier (francia), Apolon Smyrnis (görög)

E csoport (Párizs):
Brescia (olasz), Noisy le Sec (francia), OSC Újbuda, Terrassa (spanyol)

F csoport (Split):
CN Barcelona (spanyol), Oradea (romániai), Jadran Split (horvát), Primorac Kotor (montenegrói)

A mérkőzéseket október 8. és 11. között rendezik.


Ismert már a főtábla sorsolása is, a Ferencváros "páholyból figyeli" a selejtezőket és vár két további csoportellenfelére:

A-csoport:
az A jelű selejtezős csapat, FTC Telekom, Olympiakosz Pireusz (görög), VK Novi Beograd (szerb), a D jelű selejtezős csapat, Zodiac CNA Barceloneta (spanyol), Dinamo Tbiliszi (grúz/georgiai), Radnicki Kragujevác (szerb)

B-csoport:
Pro Recco (olasz), Waspo Hannover (német), a B jelű selejtezős csapat, Jug Dubrovnik (horvát), CN Marseille (francia), Steaua Bukarest (román), Spandau 04 Berlin (német)

Vízilabda hírek