cover image
Szövetség

Biztonságtechnikai képzést szervezett az MVLSZ

2021. szeptember 23. 18:24

A Magyar Jégkorong Szövetség, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége és a Magyar Vízilabda Szövetség szeptember 15-én a Sportsecconsult Kft. támogatásával immár tizedik alkalommal szervezte meg a versenyrendszerében induló sportszervezetek eseményszervezéssel kapcsolatos felkészítését.

A sportszervezetek és a vagyonvédelmi vállalkozások képviselői az első bajnoki fordulót megelőzően a képzésnek köszönhetően megismerték a mérkőzések szervezésével és rendezésével kapcsolatos legfontosabb tapasztalatokat, valamint a jogszabályi előírásokat és szövetségi követelményeket.

Dr. Kolbenheyer Zsuzsanna, az MJSZ és a Nemzetközi Jégkorong Szövetség elnökségi tagjának, Bodnár Péter, az MKOSZ főtitkárának és Nagy István, az MVLSZ biztonsági vezetőjének megnyitóját követően dr. Tóth Béla rendőr alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Minősítő Bizottságának titkára foglalta össze a rendőrség biztosítási tapasztalatait. A járvány okozta nehézségek és a fejlesztésre szoruló területek ismertetése mellett az alezredes ismertette a következő év kihívásait és rendőrség által megfogalmazott javaslatait.

Nagy István a vezetés irányítás rendjével kapcsolatos előadásában hangsúlyozta, hogy a megváltozott feltételek között a sportszervezeteknek a megelőzésre és a felkészülésre kell kiemelt hangsúlyt helyezniük. A biztosítási feladatok végrehajtása során a rendezvény biztosításáért felelős szervezeteknek meg kell találniuk a biztosítás-biztonság-szolgáltatás egészséges arányát, amihez elengedhetetlen a dinamikus kockázatértékelés és a vezetés irányítás rendje haladó nemzetközi tapasztalatainak gyakorlati alkalmazása. A biztosítást az irányítását egy vezetési pont kijelölése megfelelően segítheti.

Dr. Beregszászi Tímea, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője a Higiénés feltételek Covid-19 és poszt Covid intézkedések sportrendezvények vonatkozásában című előadásában a jogszabályi környezet sportolókra, nézőkre és munkavállalókra érvényes szabályainak bemutatása mellett ajánlásokat és javaslatokat fogalmazott meg annak érdekében, hogy a versenyrendszerek működőképessége egész évben biztosítható maradjon.

Berlinger Gábor, a Szerencsejáték Zrt. trader csoportvezetője az élő fogadások sajátosságait, előírásait és különösen a fogadótevékenység jogszabályoknak megfelelő támogatását ismertette. Az élő fogadások szervezését támogató úgynevezett scoutok munkájának ismertetetése mellett az etikus fogadásszervezés legfontosabb elemeit is bemutatta. A TippmixPro működtetése, a megfelelő fogadási és fogadói környezet kialakítása az üzleti megfontolások mellett bűnmegelőzési célt is szolgál, amellyel a fogadási csalások visszaszoríthatók, a mérkőzések befolyásolásával kapcsolatos kockázatok csökkenthetők.

Dr. Rubicsek Norbert, a CSCF & Partner Consulting ügyvezetője, az MKOSZ képzési programjának vezetője előadásában a sportélet tisztasága elleni tevékenységekkel kapcsolatos képzés és felvilágosítás fontosságát hangsúlyozta. Egyedi, nemzetközi jó gyakorlatokra alapozott képzési program segítségével a bűnelkövetővé válás megakadályozható, a bűnismétlés kockázata csökkenthető.

Kovácska Gyula, az Eventim Magyarország ügyvezetője a világjárvány jegy- és bérletértékesítési nehézségei mellett előadásában gyakorlati javaslatokat fogalmazott meg a sportágak szurkolóinak kiszolgálása, a velük folytatott kommunikáció lehetőségei vonatkozásában. A vállalkozás elmúlt években összegyűjtött tapasztalatai alapján szorgalmazta az on-line jegyértékesítés általános bevezetését és a beléptetés rendszerének átalakítását.


A képzésről készített felvétel itt tekinthető meg.
Szövetségi hírek