Női Euroliga: az FTC és a BVSC novemberben selejtez

2021. szeptember 18. 15:30

Az FTC-Telekom Rómában, a BVSC-Zugló pedig Berlinben vív selejtezőt novemberben a női vízilabda Euroliga 2021/22-es idényében. A Dunaújvárosi Főiskola és az UVSE majd decemberben a csoportkörben, a 16 között csatlakozik a mezőnyhöz. 
Az európai szövetség szombati tájékoztatása szerint november 18. és 21. között az FTC a házigazda SIS Roma, valamint a francia Lille UC, a spanyol CN Barcelona, a máltai Sirens Malta és a holland ZVL 1886 Tetteroo csapatával veszi fel a küzdelmet.

Ugyanekkor a BVSC a német fővárosban a rendező Spandau 04 Berlin mellett a görög Vuliagmeni, a spanyol CN Mataro, a francia Olympic Nice, valamint az olasz Plebiscito Padova ellen ugrik medencébe. Athénban és Portóban is lesz egy-egy selejtezőcsoport, ahonnan az első, második és harmadik helyezettek jutnak tovább.

A 16 között csatlakozik a mezőnyhöz a címvédő görög Olympiakosz Pireusz, a legutóbb finalista Dunaújvárosi Főiskola, a harmadik helyen záró UVSE, valamint az orosz Kinef Kirisi.

Női Euroliga, selejtező (2021. november 18-21.)
A-csoport – Athén (GRE)

Dynamo Uralochka Zlatoust (RUS), NC Glyfada (GRE), CN Terrassa (ESP), SSN Verona (ITA), ASA Tel Aviv (ISR)
B-csoport - Róma (ITA)
FTC-Telekom Budapest (HUN), Lille UC (FRA), SIS Roma (ITA), CN Mediterrani Barcelona (ESP), Sirens Malta (MLT), ZVL 1886 Tetteroo (NED)
C-csoport - Berlin (GER)
Vouliagmeni NC (GRE), BVSC-Zuglo (HUN), Olympic Nice (FRA), Plebiscito Padova (ITA), Spandau 04 Berlin (GER)
D-csoport - Porto (POR)
CN Sabadell (ESP), Orizzonte Catania (ITA), Ethnikos Piraeus (GRE), C.A. Pacense (POR), SK Olimpia Kosice (SVK)E.ON Férfi OB I

PVSK- Mecsek Füszért - Honvéd

2021. okt. 30. 20:00

Női U20-as vb, Netanya, 2021.10.08.
Film készül a Kemény-korszak 12 évéről (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok