cover image
Egyéb
Utánpótlás

Leány U17-es Eb: bravó, bronzérmes a magyar válogatott!

2021. augusztus 29. 20:20

A sibeniki kontinensviadal bronzmeccsén a Benczur Márton irányította válogatott 12-9-re legyőzte Olaszországot, így a harmadik helyen zárta a tornát!

Az Eb-t Olaszország ellen nyitotta, majd Olaszország ellen zárta csapatunk. Az első meccsen parádés játékkal 13-7-re nyert, ez alapozta meg a nyolc közé jutását, majd meg sem állt az elődöntőig. Ott sajnos Oroszország megállította, így a bronzmeccsen ugorhatott medencébe - ahol újfent az olaszok álltak szemben.
 
triosibenik2.jpg A sibeniki uszodában a lelátón Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, Molnár Tamás alelnök, FINA- és LEN technikai bizottsági tag és Bíró Attila, az olimpiai bronzérmes női válogatottunk szövetségi kapitánya is igyekezett kiszurkolni az érmet, de szövetségi kapitányunk, Biros Péter és az olasz női kapitány Carlo Silipo is jót beszélgetett a találkozó előtt és után, miként a két szövetség vezetői között is nagyszerű a kapcsolat. 
 
triosibenik1.jpg Jól is kezdett a csapat, hiszen az olasz gólra hárommal válaszolt az első negyedben: Aubéli Tekla egyszer, Szegedi Panni kétszer talált be. A kétgólos előnyre a második etapban is tátett kettőt Benczur Márton együttese, hiszen úgy nyert meg 5-3-ra, hogy Szegedi Panni ismét duplázott, Aubéli Tekla újfent lőtt gólt, és rajtuk kívül Fekete Flóra és Mácsai Eszter is betalált. A felek így 8-4-es magyar vezetésnél cseréltek térfelet.
 
Fordulás után ugyan két gólra felzárkóztak az olaszok, ám játékosaink cseppet sem estek kétségbe, továbbra is önbizalommal pólóztak, Aubéli Tekla és Jonkl Csenge révén visszaállították a négygólos előnyt. Sőt Hnatyszyn Kinga találatával, Golopencza Szonja védéseivel 11-6 állt a táblán három negyed után, avagy már szinte fogta az érmet a csapat.
 
Nem is engedte ki a kezéből, a végé már örömjáték volt, ismét sokkal jobban teljesített az olaszoknál, 12-9-re nyert, és teljesen megérdemelten szerzett Európa-bajnoki bronzérmet!
 
Ötből öt, avagy az ötödik nyári világversenyen az ötödik érmet szerezte a magyar vízilabda!
 
Az Eb-t Oroszország nyerte, miután a döntőben 12-8-ra győzte le Görögországot - a finálé egyik játékvezetője Debreceni Nóra volt.

Benczur Márton nyilatkozata:

Szegedi Panni nyilatkozata:

Golopencza Szonja nyilatkozata:

Mácsai Eszter nyilatkozata:
 
Leány U17-es Európa-bajnokság, Sibenik
A 3. helyért
Magyarország-Olaszország 12-9 (3-1, 5-3, 3-2, 1-3)
Gólszerzők:
Szegedi 4, Aubéli 4, Fekete 1, Jonkl 1, Hnatyszyn 1, Mácsai E. 1, ill. Leone 3, de March 3, Bovo 2, Longo 1
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az U17-es Európa-bajnokság (Sibenik) csoportjai:

A-csoport: Csehország, Spanyolország, Nagy-Britannia, Izrael, Szerbia
B-csoport: Franciaország, Görögország, Hollandia, Törökország, Ukrajna
C-csoport: Horvátország, Németország, Málta, Románia, Oroszország
D-csoport: Bulgária, Magyarország, Olaszország, Szlovákia
 
AZ EB TELJES EREDMÉNYSORA MEGTEKINTHETŐ - EZEN A FELEÜLETEN
 
Az Eb-bronzéres magyar válogatott:
Kapusok: Golopencza Szonja (UVSE), Torkos Tamara (BVSC)
Mezőnyjátékosok: Aubéli Tekla (UVSE), Bonca Vivien (Szentes), Fekete Flóra (BVSC), Felkai Sára (FTC), Golopencza Nóra (UVSE), Hajdú Kata (UVSE), Hnatyszyn Kinga (BVSC), Irmes Rozi (UVSE), Jonkl Csenge (Dunaújváros), Kóka Zelma (UVSE), Mácsai Eszter (UVSE), Mácsai Kata (Szentes), Szegedi Panni (UVSE)
Szakmai stáb:
Biros Péter - szövetségi kapitány; Benczur Márton - szövetségi edző; Kisteleki Dóra - edző; Béres Gerely - kapusedző; dr. Golopencza Péter - doktor; Almási-Szabó Marcella - masszőr

Vízilabda hírek
Utánpótlás
benczur márton
U17