cover image
Egyéb
Utánpótlás

Férfi U20-as világbajnokság, Prága: kezdésnek 22 gól, biztos győzelem

2021. augusztus 29. 13:24

A juniorválogatott Brazília ellen kezdte meg szereplését a vb-n - Cseh Sándor együttese jó kezdéssel alapozta meg a meccset, s 22-10-re nyert. A bemutatkozó partinak tökéletes összecsapás után hétfőn szünnap vár a csapatra, kedden 19:30-tól Németország ellen folytatja a tornát.

 „Nyugodt vagyok, de természetesen nagyon izgatott is. Kemény volt a felkészülés, de nagyon érdekes is. Soha nem vagyok elégedett és a következő napokban az edzéseken és a meccseken is folyamatosan javítanunk kell a játékunkat csapatszinten és egyénileg is. De mégis azt mondom, hogy - értelmes keretek között - ennél többet nem lehetett volna edzeni. Az elmúlt időszakban kezdett hasonlítani a játékunk arra, amit szeretnék látni. Szerintem elértük azt a szintet, amit a felkészülés végére terveztünk. De - ahogy mondani szoktam - sok edzéssel még senki nem nyert semmit, ugyanakkor aki jó eredményt ért el, az biztos, hogy nagyon sokat edzett."
 
Cseh Sándor utánpótlás szakmai igazgató vetette fel ekképpen a prágai U20-as világbajnokságot honlapunknak.
 
Nos, a csapat elindult az úton, vasárnap 12 órakor ugrott a medencébe, és lejátszotta első találkozóját a vb-n. A túloldalon a brazilok álltak, akiket a szakmai stáb előzetes felmérése alapján is illet komolyan venni. Így is tett a társaság, amely rögvest az első negyedben igyekezett ellenfele tudtára adni, hogy sok reménye nincs a szoros eredmény elérésre.
 
Konarik Ákosék a 6-1-es első etapra egy 4-1-es másodikat pakoltak rá, azaz odafigyeltek a védekezésre, a kérésnek megfelelően rendívül koncentráltak voltak hátul.
 
watch?v=4zxujXJlu18 A 10-2-es térfélcserét követően kicsit érthetően lankadt a hátsó figyelem, a brazilok a harmadik és a negyedik negyedben is betaláltak négyszer, s így összesen eljutottak 10 lőtt gólig, ugyanakkor még így is hízott az előny, lévén a támadások zökkenőmenetesen mentek, s 22 találatig jutott a válogatott.
 
A bemutatkozó partinak tökéletes összecsapás után hétfőn szünnap vár a csapatra, kedden 19:30-tól Németország ellen folytatja a tornát.
 
Férfi U20-as világbajokság, Prága
C-csoport
Brazília-Magyarország 10-22 (1-6, 1-4, 4-6, 4-6)
Gólszerzőink: Vigvári Vince 6, Konarik 5, Vigvári Vendel 4, Aranyi 3, Mészáros M. 2, Szeghalmi 1, Gábor 1
 
A magyar válogatott további programja:
Augusztus 31., kedd, 19:30: Magyarország-Németország
Szeptember 1., szerda, 15:00: Egyiptom-Magyarország

A csoportgyőztesek egyből a nyolc közé kerülnek.

Szeptember 3-án a C-csoport győztese az A-csoport 3. helyezettje és a D-csoport 2. helyezettje mérkőzésének győztesével játszik a négy közé jutásért. Ez adott esetben az orosz/olasz/horvát hármas egyike és a görög/montenegrói duó egyike lehet.
Az elődöntőt 4-én, a döntőt 5-én rendezik.
 
A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Korom Dániel (Vasas), Gyapjas Brendon (FTC)  
Mezőnyjátékosok: Aranyi Máté (UVSE), Gábor Lőrinc (KSI), Vigvári Vince (UVSE), Vigvári Vendel (FTC), Konarik Ákos (Szolnok), Szeghalmi Zsombor (Szolnok), Nyíri Balázs (FTC), Batizi Benedek (BVSC), Molnár Erik (UVSE), Szabó Bence (FTC), Kevi Bendegúz (Honvéd), Mészáros Mátyás (BVSC) 

Vízilabda hírek
Utánpótlás
U20