cover image
Egyéb
Utánpótlás

Leány U17-es Eb: a bronzéremért játszhat válogatottunk

2021. augusztus 28. 20:33

A sibeniki kontinensviadal elődöntőjében a Benczur Márton irányította válogatott nagyot harcolt Oroszország ellen, ám a rivális nyert 11-9-re. Csapatunk így vasárnap 19:30-tól a Görögországtól 9-7-es vereséget szenvedő Olaszország ellen mérkőzhet a bronzéremért.

Első komoly feladatát teljesítette a csapat, hiszen négy győzelemmel (közte az olaszok elleni rangadón nyújtott remek teljesítménnyel) bejutott a legjobb négy közé, és az éremért harcolhat.
 
A fináléba jutásért Oroszország volt az ellenfél. A mérkőzés igazi adok-kapokkal kezdődött, hiszen mindkét kapu előtt sorra jöttek a gólok. Szám szerint kilenc, sajnos eggyel több csapatunk kapujánál született, így 5-4-re az ellenfél vezetett. A második etap már úgymond „normál" vízilabda-mederben zajlott, avagy mindkét oldalon összeszedték a felek a védekezést - 6-4-ről Mácsai Eszter találatával 6-5-re szépített a válogatott.
 
Fordulás után 3-0-as szakaszt produkált a lehetőségeivel jól sáfárkodó orosz együttes, így már 9-5-re is vezetett, de Benczur Márton csapata nem adta fel, Mácsai Kata és Szegedi Panni találatával még a záró negyed előtt felzárkózott 9-7-re.
 
Miután ebben az oroszok szerezték az első gólt, a mieink a 7 a 6 elleni játékkal is megpróbálkoztak, de ismét az ellenfél lőtt gólt, és 11-7-re vezetett. Becsülettel harcolt csapatunk, Aubéli Tekla és Golopencza Nóra révén szépített, ám Oroszország végül 11-9-es győzelemmel bejutott az döntőbe.
 
Válogatottunk így vasárnap 19:30-tól a Görögországtól 9-7-es vereséget szenvedő Olaszország ellen mérkőzhet a bronzéremért.

Leány U17-es Európa-bajnokság, Sibenik
Elődöntő
Magyarország-Oroszország 9-11 (4-5, 1-1, 2-3, 2-2)
Gólszerzők: Mácsai E. 2, Aubéli 1, Jonkl 1, Hajdú 1, Mácsai K. 1, Golopencza N. 1, Szegedi 1, Bonca 1, ill. Bunakova 4, Savchenko 2, Savisko 2, Guskova 2, Koptseva 1
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az U17-es Európa-bajnokság (Sibenik) csoportjai:

A-csoport: Csehország, Spanyolország, Nagy-Britannia, Izrael, Szerbia
B-csoport: Franciaország, Görögország, Hollandia, Törökország, Ukrajna
C-csoport: Horvátország, Németország, Málta, Románia, Oroszország
D-csoport: Bulgária, Magyarország, Olaszország, Szlovákia
 
AZ EB TELJES EREDMÉNYSORA MEGTEKINTHETŐ - EZEN A FELEÜLETEN
 
A magyar válogatott kerete:
Kapusok: Golopencza Szonja (UVSE), Torkos Tamara (BVSC)
Mezőnyjátékosok: Aubéli Tekla (UVSE), Bonca Vivien (Szentes), Fekete Flóra (BVSC), Felkai Sára (FTC), Golopencza Nóra (UVSE), Hajdú Kata (UVSE), Hnatyszyn Kinga (BVSC), Irmes Rozi (UVSE), Jonkl Csenge (Dunaújváros), Kóka Zelma (UVSE), Mácsai Eszter (UVSE), Mácsai Kata (Szentes), Szegedi Panni (UVSE)
Szakmai stáb:
Biros Péter - szövetségi kapitány; Benczur Márton - szövetségi edző; Kisteleki Dóra - edző; Béres Gerely - kapusedző; dr. Golopencza Péter - doktor; Almási-Szabó Marcella - masszőr

Vízilabda hírek
Utánpótlás
u17 eb
sibenik
benczur márton