cover image
Egyéb
Utánpótlás

Leány U17-es Eb: itt a negyedik siker, már elődöntőben a csapat

2021. augusztus 27. 17:40

A sibeniki kontinensviadalon negyedik győzelmét aratta a Benczur Márton irányította válogatott, amely Izraelt is magabiztosan győzte le. Folytatás szombaton a fináléba jutásért Oroszország ellen.

Olaszország, Bulgária és Szlovákia ellen magabiztosan nyert a válogatott, így rögvest a nyolc között folytathatta a csütörtöki jól megérdemelt szabadnap után. Ellenfele a ki-ki meccsen a németeket 16-8-ra legyőző Izrael volt. A túlzott elbizakodottság nem lehetett úrrá a csapaton, erre nagyon figyelt a szakmai stáb, jól tudta, a rivális a spanyoloktól például mindössze két góllal kapott ki csoportjában.
 
Erejét ezúttal is igazolta, hiszen, ha csak a negyedeket nézzük, képes volt partiban lenni a mieinkkel. Ugyanakkor egyértelmű volt, hogy csapatunk jobb erőkből áll, minden játékrészben jobb volt, különösen a védekezést, Golopencza Szonja kapusteljesítményét emelhetjük ki. Ezt alapozta meg a 4-0-s kezdés, majd 5-4 után egy újabb 4-0-s etap. Támadásban Szegedi Panni ezúttal is elemében volt, de Aubéli Tekla triplája is nagyszerű teljesítmény volt. Tegyük hozzá, nyolc játékos lőtt gólt, ami nyilvánvalóan örömteli mutató a folytatásra is nézve.
 
A Benczur Márton irányította együttes ott van tehát az elődöntőben, ahol a fináléért szombaton 19:30-tól a hollandokat 14-10-re legyőz oroszok ellen csatázik.
 
Leány U17-es Európa-bajnokság, Sibenik
Negyeddöntő
Izrael-Magyarország 7-13 (2-4, 2-3, 2-4, 1-2)
Gólszerzők: Yaaconi 3, Menakermann 3, Gazit 1, ill. Szegedi 4, Aubéli 3, Fekete 1, Jonkl 1, Hnatyszyn 1, Mácsai K. 1, Hajdú 1, Bonca 1
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az U17-es Európa-bajnokság (Sibenik) csoportjai:

A-csoport: Csehország, Spanyolország, Nagy-Britannia, Izrael, Szerbia
B-csoport: Franciaország, Görögország, Hollandia, Törökország, Ukrajna
C-csoport: Horvátország, Németország, Málta, Románia, Oroszország
D-csoport: Bulgária, Magyarország, Olaszország, Szlovákia
 
AZ EB TELJES EREDMÉNYSORA MEGTEKINTHETŐ - EZEN A FELEÜLETEN
 
A magyar válogatott kerete:
Kapusok: Golopencza Szonja (UVSE), Torkos Tamara (BVSC)
Mezőnyjátékosok: Aubéli Tekla (UVSE), Bonca Vivien (Szentes), Fekete Flóra (BVSC), Felkai Sára (FTC), Golopencza Nóra (UVSE), Hajdú Kata (UVSE), Hnatyszyn Kinga (BVSC), Irmes Rozi (UVSE), Jonkl Csenge (Dunaújváros), Kóka Zelma (UVSE), Mácsai Eszter (UVSE), Mácsai Kata (Szentes), Szegedi Panni (UVSE)
Szakmai stáb:
Biros Péter - szövetségi kapitány; Benczur Márton - szövetségi edző; Kisteleki Dóra - edző; Béres Gerely - kapusedző; dr. Golopencza Péter - doktor; Almási-Szabó Marcella - masszőr

Vízilabda hírek
Utánpótlás
benczur márton
U17