cover image
Egyéb

Sorsoltak a férfi BENU Magyar Kupára és az E.ON OB I-re

2021. augusztus 10. 21:12

A Magyar Vízilabda Szövetség székházában kedden megtartották a 2021/22-es férfi BENU Magyar Kupa és az E.ON OB I sorsolását, a csapatok képviselőinek jelenlétében.

A BENU Magyar Kupában kötelező a tizennégy OB I-es csapat részvétele, de mások is jelentkezhettek, így került a mezőnybe az OB I/B-ben szereplő Hódmezővásárhely és a Nagykanizsa csapata. A KSI nem nevezett a kiírásra.

Kieséses rendszerben rendezik a kupát ezúttal, az első fordulót vaksorsolással alakították ki, és így lesz ez majd a későbbiekben is. A címvédő Ferencváros Pécsen kezd, az ezüstérmes Szolnok a Kaposvárt fogadja, míg a bronzérmes Vasas a Honvédhoz látogat. Oda-visszavágós lesz a párharc, így döntetlen eredmény is születhet egy meccsen.

Az elődöntőben csak egy mérkőzés dönt, mindkét vesztes bronzérmet szerez, nem lesz külön bronzmeccs.

BENU Magyar Kupa, férfiak, 1. forduló:

2021. szeptember 17-19.
PVSK-Mecsek Füszért-FTC Telekom Waterpolo
Hódmezővásárhely-Szegedi VE
UVSE-Hunguest Hotels-OSC Újbuda
Budapesti Honvéd-A Híd-VasasPlaket
PannErgy-Miskolci VLC-MetalCom-Szentes
ZF-Eger-Kanizsai VSE
BVSC-Zugló-Debreceni VSE
Szolnoki Dózsa-Kaposvári VK

A második forduló tervezett időpontja: szeptember 24-26.

sorsika.jpg Az OB I-ben a 2021/22-es szezonban 14 csapat szerepel, a bajnokság alapszakaszból és rájátszásból áll. Mindenki játszik mindenkivel egy-egy mérkőzést az alapszakaszban (odahaza és idegenben), a 26 forduló után alakul ki az első szakasz végeredménye.

Ezt követően 1.-4., 2.-3., 5.-8.-, 6.-7., 9.-12., 10.-11. párosításban játszanak a csapatok a rájátszásban a helyezések eldöntéséért. Ezúttal is 7 pontig tartanak a párharcok, az alapszakasz eredményeket viszik magukkal a csapatok.

Az elődöntőkben győztes csapatok az egyik fél második győzelméig játszanak a bajnoki döntőben, a vesztesek szintén hasonló forgatókönyv mellett a bronzéremért.

Az alapszakasz 14. helyezettje kiesik az OB I/B-be, míg a 13. helyezett osztályozót játszik az OB I/B második helyezettjével, amennyiben az indulna az első osztályban. Ha az OB I/B első helyezettje nem kíván indulni az OB I-ben, a 13. helyezett is bent marad. Ebben az esetben a 14. helyezett az OB I/B másodikjával játszik osztályozót. Ha a második helyezett sem akar felkerülni, a 14. helyezett is marad OB I-es. A másodosztályban fiókcsapatok és második csapatok nem indulhatnak.

A bajnokság menetrendje elkészült, a forgatási tábla alapján így indul az OB I szeptember 8-án:

Az E.ON OB I 1. fordulójának műsora:

Debreceni VSE-Szolnoki Dózsa
Szegedi VE-OSC Újbuda
Kaposvári VK-FTC Telekom
Metalcom-Szentes-BVSC-Zugló
PVSK Mecsek Füszért-A-Híd VasasPlaket
PannErgy Miskolci VLC-Budapesti Honvéd
Tigra-ZF-Eger-UVSE-Hunguest Hotels

A második fordulót szeptember 11-én rendezik.
Vízilabda hírek
ob I
magyar kupa