cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Tokió 2020: Nagy Viktor búcsúmeccsén megvan a bronzérem!

2021. augusztus 8. 8:38

Férfiválogatottunk motiváltan, a magyar vízilabda különleges és klasszis egyénisége miatt extrán motiváltan játszott a tokiói bronzmérkőzésen, és legyőzte Spanyolországot.

Az utolsó.

A múltat igazoló.

A jelent megszépítő.

A jövőt is befolyásoló.

Ez volt a férfiválogatott bronzmérkőzése. Több mint egy meccs, bármennyire is elcsépelt ezt mondani. Általában sem mindegy, hogy végződik egy torna, na de egy olimpia... A sokaknak utolsó, másoknak az első - karriert, életminőséget befolyásoló élmény ez.

Nos, az első negyedben rögvest kialakult a felállás: az előny-hátrány játék, nem volt ez meglepetés a korábbi mérkőzések alapján. Az sem, hogy fej fej mellett haladt a két csapat, a közelmúltban is így történt, az utolsó három mérkőzésünk, benne az Eb-csoportmeccsel és döntővel, döntetlennel zárult.

Az első igazán extra megoldást a második negyedben láthattuk: Jansik Szilárd ejtette át a spanyol kapust, majd nem sokkal később a kétgólos vezetésért támadhattunk, de gyorsan kontrát fújtak. Mindenesetre rendre előrébb járt a magyar válogatott, jól használtuk ki a fórokat, és a blokkok is jól működtek hátul.

A félidőben úgy volt 5-5 az állás, hogy a magyar válogatott mind a négy előnyét belőtte, a spanyolok pedig nyolcból ötöt.

Vámos! Mármint ékezettel - ő lőtte az első gólt a harmadik negyedben, majd jött egy Zalánki-blokk! Szépen haladtunk apró lépésekkel előre.

watch?v=WHJPZFxBO60 S akkor jött Nagy Viktor, aki fejjel védett (és persze előtte, utána egy-egy kontra a mieink ellen), majd videózás, kontra és előny, kicsit bizony ez a szakasz egy kicsit az idegek játéka is volt.

6-5-tel jöhetett a torna utolsó negyede, amit egy újabb Vámos-gól indított egy időkérést követően, miközben Nagy Viktor fantasztikusan védett.

Fotó: Derencsényi István/MVLSZ

Fotó: Derencsényi István/MVLSZ

„Ez az én napom!" - ordította Viktor többször is, és tényleg az napja volt.

A második félidőben nem kellett maga mögé nyúlnia, gólt sem kapott a magyar válogatott az utolsó két negyedben.

S mivel elöl születtek a gólok, a vége egész sima győzelem.

Nagy Viktor a mérkőzést követően a rá váró újságíróknak hivatalosan is bejelentette: visszavonul, befejezi a játékospályafutását.

Gyönyörű pályafutás, gyönyörű befejezéssel!

KÖSZÖNJÜK!

XXXII. Nyári Olimpiai Játékok, Tokió
Férfitorna


Magyarország-Spanyolország 9-5 (3-3, 2-2, 1-0, 3-0)
Tokió, Tatsumi Waterpolo Center, zárt kapuk mögött, vezette: Vojvodin (orosz), Stavridis (görög)

Magyarország: Nagy V. - Manhercz K. 1, Zalánki 1, Vámos 2, Jansik 1, Varga D. 1, Mezei. Csere: Angyal 1, Hosnyánszky 1, Pásztor, Erdélyi, Hárai 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Spanyolország: Lopez - Munarriz 2, Granados, de Toro Dominguez1 , Larumbe Gonfaus, Famera, Felipe Perrone 1. Csere: Sanahujja, Fernandez, Tahull 1, Mallarach , Bustos. Szövetségi kapitány: David Martin

A további mérkőzéseken:
A 7. helyért:
Montenegró-Olaszország 14-14 (2-3, 5-4, 4-5, 3-2 - 5 méteresekkel: 3-4)
Gólszerzők:
Ivovic 6, Dr. Brguljan 2, Ukropina 2, Perkovic, Petkovic, Popadic, Spaic, ill. Velotto 5, Du Fulvio 4, Renzuto Iodice 2, N. Presciutti, Bodegas,, Aicardi

Az 5. helyért:
Horvátország-Egyesült Államok 14-11 (2-3, 4-2, 4-2, 4-4)
Gólszerzők
: Bukic 3, Loncar 2, Jokovic 2, Garcia Gadea 2, Macan, Milos, Obradovic, ill. Hooper, 2, Obert 2, Hallock 2, Bowen 2, Irving 2, Stevenson

A döntőben:

Görögország-Szerbia 10-13 (3-6, 4-2, 2-2, 1-3)
Gólszerzők:
Vlachopoulos 2, Skoumpakis 2, Fountoulis 2, Papanastasiou, Mourikis, Kolomvos, Gkiouvetsis, illetve Mandic 3, Prlainovic 3, Jaksic 3, Filipovic 2, Pijetlovic 2
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
tokió 2020
tokió 2021
Férfi válogatott