cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

SEAT Kupa: hasznos, brusztos meccs és remi az első felvonáson

2021. július 5. 20:34

A Bíró Attila által irányított női válogatottunk 9-9-es döntetlent játszott Kanada ellen. A második felvonás kedden 14 órától következik a Hajós uszodában, az M4 Sport ezúttal is élőben közvetít, de a lányok várják a szurkolókat a helyszínre is.

SEAT Kupa páros derbi - első felvonás.
 
Első, de nem a két válogatott első találkozása mostanság. Két és fél hete a Világliga Szuperdöntőjében egyszer Kanada, egyszer válogatottunk győzött (a fontosabb parti, az elődöntő lett a miénk), de ami még közelebbi élmény a feleknek: csütörtök óta kétkapus tréningeken gyűrték egymást. Némi kulisszatitok: volt keménység rendesen, senki sem maradt a másik adósa...
 
A hivatalos meccsen (amelyet Vári Attila MVLSZ-elnök mellett a helyszínen tekintett meg Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke, valamint Märcz Tamás, férfiválogatottunk szövetségi kapitánya is) aztán persze a hivatalos síp szólt, így a játéknak kellett kidomborodnia, ebben pedig, ha nem is sokkal, de jobbak voltak játékosaink. Mert ugyan Szilágyi Dorottya előnygóljára két kanadai válasz érkezett, de Keszthelyi-Nagy Rita duplán „szólt", és Leimeter Dóra balosa is villant egyet, így az első etap után 4-3-ra vezetett csapatunk a sorcserét alkalmazó vendégek ellen.
 
A második negyedben kevésbé bírtak egymással, a nagy dresszhúzogatásban jöttek ugyan a fórok, de itt is, ott is kimaradtak. Garda Krisztina belőtt egyet, de átellenben McKelvey is így tett, ezen kívül egy jól bejátszott labda, egy büntető után Christmas egyenlített.
 
tteske.jpg Nagyszünet után sem változott a játék képe, ment a bruszt a vízben, amely során Illés Anna és Szücs Gabriella is rengeget dolgozott hátul. A hangosan irányító Magyari Alda nagyokat védett, Vályi Vanda fórgólt jegyzett, majd Gurisatti Gréta lábtempója és cselezőképessége révén szerzett büntetőt, amelyet Leimeter értékesített. Válaszul odaát egy k9pattanó után jött a büntető, 7-6-ra vezettünk a záró etap előtt.
 
watch?v=9kr8NO_aBlI Ebben sok fel-le úszás után Garda távolija növelte ismét kettőre az előnyt, ám gyorsan jött a kanadai válasz McKelve révén. A 9-7-es meccslabdát kihagytuk (Keszthelyi lövése a felső lécen csattant), Wright az ellenakció során egyenlített - így fordultunk az utolsó percre. 37 másodpercfel a vége előtt Garda pattintott lövése meglepte a kanadai kapust. A rivális időt kért, bejött: 11 másodperc alatt Christmas egyenlített. Így maradt még 26 másodperc, így Bíró Attila is időt kért. Az akció nem jött össze, a kapuja elé teljesen behúzódó kanadai falon nem találtunk rést, így maradt a 9-9. Hasznos, roppant hasznos meccs volt - és kedden 14 órától következik egy újabb.
 
watch?v=5l13q1-x6zA SEAT Kupa női felkészülési páros mérkőzés, Budapest, Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda
069.JPG 1. mérkőzés
Kanada-Magyarország 9-9 (3-4, 2-1, 1-2, 3-2)
Gólszerzők: Christmas 4, McKelvey 3, Lemay-Lavoie 1, Wright 1, ill. Garda 3, Keszthelyi-Nagy 2, Leimeter 2, Szilágyi 1, Vályi 1
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
 A magyar női válogatott olimpiai kerete

Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Magyari Alda (Dunaújváros)
Mezőnyjátékosok: Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Illés Anna (FTC), Keszthelyi-Nagy Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (FTC)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot.)

Vízilabda hírek
Női válogatott