cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

BENU Kupa: parázs csata, lelkes publikum, ezüstérem

2021. július 4. 14:20

A Märcz Tamás irányította válogatottunk a BENU Kupa zárónapján 11-11-es döntetlent játszott Spanyolországgal, így a horvátok mögött második helyen zárta az erős tornát. A csapat ezzel a viadallal köszönt el a közönségtől, felkészülését másfél hétig a Margitszigeten folytatja, majd 16-án utazik Japánba, ahol edzőtáborral készül a tokiói rajtra.

A BENU Kupa zárónapján Spanyolország volt a mieink ellenfele. Märcz Tamás szövetségi kapitány a kedden kihirdetett olimpiai keretének mezőnyjátékosait küldte csatába, továbbá ott volt a medencében Nagy Viktor is. A meccskeretből ezúttal is hiányzott Vogel Soma, a 13-as sapkát Lévai Márton viselte.
 
A világligán 100. válogatott mérkőzését lejátszó Angyal Dánielt köszöntötte a bemutatásnál Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, valamint másfél ezer szurkoló, hiszen ezúttal is szép számban telt meg a Hajós lelátója.
 
hun_esp_3-2.jpg Az rögvest az első negyedben kiderült, amit sejtettünk: az Eb-ezüstérmes a tornán erre a meccsre volt igazán kihegyezve. A pénteki és szombati játéka után ezúttal összeszedett, koncentrált volt a rivális, így kimondottan élvezetes, szakmai szempontból is rendkívül hasznos ütközetet láthattunk.
 
Az első félidőben a két 10-es klasszis, Varga Dénes és Perrone egyaránt belőtt egy ötöst, és lőtt ezen kívül is egy gólt, avagy e tekintetben ikszre álltak a felek. Emellett azonban amíg mi egy szédületes Hárai Balázs-csavart, egy Manhercz Krisztián-villanást és egy Zalánki Gergő-bombát tudtunk feljegyezni, addig átellenben csupán Fernandez lőtt be egy kettős fórt, és Bustos egy sima előnyt. 1-0 után 2-1-re, 3-2-re s 4-3-ra a spanyolok vezettek, de a nagyszünetre 5-4 állt a táblán.
 
watch?v=DRkX3qnw70s Fordulás után sem változott a játék képe, valódi presztízsharc zajlott a medencében. A csapatok a „megszokott" kiállításdömping miatt gyakorolhatták az előny-hátrány játékot, váltakozó sikerrel. Larumbe és Pásztor Mátyás „vert be" egyet, majd Granados duplázott. Hárai kibrusztolt büntetőjét Manhercz Lopezbe lőtte, ám nem sokkal később Erdélyi Balázs a jobb szélről akciózott pontosan.
 
watch?v=K8V3knY8JY4 A 7-7-ről induló záró etapban az utolsó erőtartalékokat mozgósította mindkét alakulat, felettébb parázs harcot vívtak. A forgatókönyv nem változott: spanyol gólra magyar gól. Granados villogott, többek között csodaszép megúszásgólt jegyzett, de Vámos Márton két találata is élményszámba ment. Nagy Viktor 11-10-es spanyol vezetésnél Larumbe ziccerét védte, ez adott esélyt az egyenlítésre.
 
watch?v=JWFy3A1YIi0 A 11-11-es összecsapás hasznossága egyértelmű, mindamellett látványos, jó meccs szórakoztatta a lelkes publikumot.
 
hun_esp_3-4.jpg A tornát három sikerrel Horvátország nyerte, a mieink végeztek a 2., a spanyolok a 3., az oroszok a 4. helyen. Az érmeket a csapatoknak Vári Attila, az MVLSZ elnöke és Zlinszky János, a BENU Magyarország Zrt. vezérigazgatója adta át.
 
hun_esp_04-30.jpg Férfiválogatottunk ezzel a tornával köszönt el a közönségtől, felkészülését másfél hétig a Margitszigeten folytatja, majd 16-án utazik Japánba, ahol edzőtáborral készül a tokiói rajtra.
 
hun_esp_3-18.jpgBENU Kupa férfi felkészülési torna, Margitsziget, Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda
Július 2., péntek:
Horvátország-Spanyolország 15-11
Magyarország-Oroszország 19-14
 
Július 3., szombat:
Spanyolország-Oroszország 15-11
Magyarország-Horvátország 11-13
 
Július 4., vasárnap:
Horvátország-Oroszország 21-11

Magyarország-Spanyolország 11-11 (1-2, 4-2, 2-3, 4-4)

Gólszerzők: Vámos 2, Pásztor 2, Varga D. 2, Manhercz 1, Zalánki 1, Hosnyánszky 1, Erdélyi 1, Hárai 1, ill. Granados 4, Perrone 2, Muarriz 1, Larumbe 1, Fernandez 1, Tahull 1, Bustos 1
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Vízilabda hírek
Férfi válogatott
benu kupa