cover image
Szövetség

Megtartotta éves közgyűlését a Magyar Vízilabda Szövetség

2021. június 28. 12:01

A szövetség székházának parkolójában felállított sátorban gyűltek össze a küldöttek, és minden napirendi pontot egyhangúlag elfogadtak.

Dr. Deák Péter vezette le a közgyűlést, amelynek elején Vári Attila, az MVLSZ elnöke foglalta össze az elmúlt egy év történéseit.

„Egy nagyon sikeres Eb-t rendeztünk 2020-ban, majd a koronavírus-járvány miatt 2020 tavaszán, nyarán egy pár hetes leállás nehezítette meg a sportszervezetek dolgát. Azt gondolom, jól reagáltunk erre, hiszen egy idő után - az egészségügyi protokollt betartva - játszottunk, a játékot választottuk. Ez is kellett ahhoz, hogy válogatottjaink az olimpiai felkészülést a lehető leghatékonyabban végezzék. Az is célunk volt, hogy minél több nemzetközi eseményt hozzunk Magyarországra, ezzel nemcsak a mi játékosaink versenyben maradását segítettük, hanem nyugodtan mondhatom, az egész európai vízilabdázásnak adtuk meg a lehetőséget. A magyar vízilabda mindig is azért volt sikeres, mert rendre tudott válaszolni a kihívásokra, most is" - fogalmazott Vári Attila.

mvlsz_kgy_2021_1.JPG A szövetség elnöke, megemlítette a tavaly nyári BENU Magyar Kupa, a BL-főtábla három buboréktornája, az Euroliga négyes döntő, az Euro Kupa-döntő, a debreceni Világliga-döntő fontosságát, kiemelte a trieszti sikeresen megvívott női olimpiai selejtező jelentőségét, az uszodafejlesztéseket (például a szegedi átadását), és emlékeztetett a jelen és a közeljövő eseményeire: a szentesi U15-ös leány Eb-re, a BENU és SEAT-kupára, a Miskolcon rendezendő egyetemi bajnokságra, a portugáliai U15-ös fiú Eb-re, az U17-es sibeniki leány Eb-re, a - Buenos Aires helyett - Prágában rendezendő U20-as férfi világbajnokságra, a máltai fiú ifi-Eb-re és a netanyai női junior vb-re.

A közgyűlés elfogadta a szakmai tervvel kiegészített elnöki beszámolót, majd ezt követően a beszámolót és könyvvizsgálói jelentést, az Ellenőrző Testület beszámolóját, a könyvvizsgálói beszámolót, a közhasznúsági jelentést és a pénzügyi tervet.

mvlsz_kgy_2021_3.JPG A közgyűlés meghosszabbította Bernáth János könyvvizsgáló mandátumát is, valamint jóváhagyta, hogy az MVLSZ irányítószáma 1007 legyen a jövőben. 

Szövetségi hírek