cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

A férfiválogatott is elkezdte felkészülését - csütörtökön várjuk a szurkolókat!

2021. június 1. 14:00

Märcz Tamás 11 játékos részvételével megtartotta az első edzést - a BL-ben érdekelt FTC-pólósok a jövő héten csatlakoznak. A szövetségi kapitány szerint a hátralévő időben hatékony felkészülést tarthat, amely alkalmas arra, hogy Tokióban jó formában harcolhasson majd csapata. Csütörtökön a szurkolók az MVLSZ-székházban írhajták alá válogatottjaink tokiói zászlóját!

Sajtónyilvános edzéssel, 11 játékossal a fedélzeten megkezdte felkészülését férfiválogatottunk a tokiói olimpiára. A korábban kihirdetett 19-es keretből nyolc játékos igazoltan hiányzott: a ferencvárosi kerettagok a Bajnokok Ligája csütörtökön kezdődő belgrádi nyolcas döntőjében érdekeltek.
 
Az edzést követő interjúk során Märcz Tamás szövetségi kapitánya elmondta, hogy így leginkább az harmadik héttel kezdődően végezhetnek teljes értékű munkát, majd Horvátországba utazik az együttes, ahol a házidákkal vívnak felkészülési mérkőzéseket. Mint említette, Magyarországon rendhagyó szezonon vannak túl a játékosok, akik a 16 csapatos bajnokságban sok mérkőzést játszottak, de véleménye szerint a keret tagjai nincsenek leterhelve, ráadásul a koronavírus-járvány időszaka után mindenki egyre jobb formába lendül.
20210601_ferfi_vízilabda_válogatott_edzés_DI-23.jpg A kerettel kapcsolatban kijelentette, mindenkinek bizonyítani kell: „Mindenki mutasson valamit, ami a válogatottban megfelel, persze vannak tapasztalt játékosaink, akik sok harcot megéltek már és bizonyítottak. Szeretném látni, hogy mindenki rendelkezik azzal a fizikai állapottal, attitűddel, hozzáállással, ami szükséges a sikerhez. Ugyan eltelt plusz egy év, amivel nem kalkuláltunk, de továbbra is ugyanaz a nyolc csapat esélyes az éremszerzésre, akik közül hatan a végső sikerre is pályázhatnak."
 
Az edzést követően több játékossal és a kapitánnyal is videointerjút készítettünk - ezeket kommunikációs felületeinken a napokban folyamatosan közöljük. A válogatott legközelebb június 11-én tart sajtónyilvános edzést, amelyen már a teljes keret részt vesz.
 
20210601_ferfi_vízilabda_válogatott_edzés_DI-21.jpg
ÉS EGY HÍR A SZURKOKÓKNAK!

Kedves Szurkolóink,
Legyetek a csapatainkkal Tokióban! Írjátok alá személyesen a Magyar Vízilabda Szövetség szurkolói zászlóját! 
Az MVLSZ margitszigeti székházának tárgyalójában aláírható a lobogó, ami ott lesz az uszoda lelátóján a tokiói olimpián!
A következő napokon és időpontokban lehet szignózni a zászlót: június 3., június 10., június 17. 9:00-16:00-ig.
Emlékeztek a riói szlogenünkre? #polonemzetveletek
watch?v=sdLXfV-jZ5s Szeretettel várunk Benneteket!
 
KapusokLévai Márton (OSC), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) 
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Burián Gergely (OSC), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Honvéd), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Szolnok), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC), Nagy Ádám (Szolnok), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC)
 
A válogatott szakmai stábja
Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Edző: Németh Zsolt
Kapusedző: Mátéfalvy Csaba
Erőnléti edző: Zala György
Orvos: dr. Szigeti István
Terapeuta: Eszlári Gergely
Dietetikus: Haris Éva
Mentáltréner: Kenyeres András 
Csapatmenedzser: Tóth Szabolcs
 
A férfiválogatott olimpiai felkészülésnek programja
Június 1. - Edzések kezdete a Margitszigeten,
Június 10. - Csatlakoznak az FTC játékosai a válogatotthoz
Június 23-27. - Edzőtábor a horvátországi Sibenikben
Június 29. - Július 1. - Edzések a Margitszigeten
Július 2-4. - BENU Kupa, Margitsziget; ellenfelek: Oroszország, Horvátország, Spanyolország)
Július 6-15. - Edzések a Margitszigeten
Július 16. - Indulás Japánba, Tochigibe; közös edzőtábor Spanyolországgal

Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás