Szövetség

Játékvezetés: Juhász György a WWR albizottságának tagja lett

2021. március 30. 14:42

A korábbi magyar játékvezetőt, a jelenleg ellenőrként dolgozó Juhász Györgyöt a szabályértelmezéssel foglalkozó bizottságba választották be.

Boris Margeta, a World Waterpolo Referee's Association (WWR) elnöke címezte azt a levelet, amely Juhász György postafiókjába érkezett. A játékvezetői szervezet különböző albizottságainak rendes tagjai között az utóbbi időben nem dolgozott magyar szakember, most ez változni fog.

„A nemzetközi játékvezetők szervezete, a WWR egyre markánsabb tevékenységet végez, átvette például már a LEN és a FINA technikai bizottságaitól a vizsgáztatások, az előadások szervezését, a tesztek megtartását" - mondta kérdésünkre Juhász György. - Több albizottsága van, így a női vagy a marketing bizottság, mindegyik vezetésében 5-6 tag dolgozik, minden kontinenst vagy régiót képviselve. A 2012-es olimpiát követően egy ideig magam is tagja voltam a szabályértelmező bizottságnak, akkor változtak nagymértékben a szabályok. Most a trieszti olimpiai selejtező után, egy online meetingen merült fel, hogy jó lenne újra egy magyar tag valamelyik bizottságba, különösen azért, mert mi folyamatosan rendezzük a nemzetközi eseményeket."

Juhász György végül tehát ismét a szabályértelmező bizottságba került.

„Azt gondolom, ez egy nagyon fontos előrelépés, hiszen első kézből kapjuk majd meg a szabályok értelmezéseiről készült dokumentumokat. Kicsit visszakerülünk a vérkeringésbe, ez jó a klubcsapatoknak és a válogatottaknak is. Különböző tesztek szervezését tudom vállalni idehaza, de nemcsak a magyar játékvezetőkkel tartom majd a kapcsolatot. Székely Zoltánnal, az ellenőri bizottság vezetőjével pedig azon is dolgozunk majd, hogy az ellenőrök is jobban megismerjék az új értelmezési módokat. Az olimpia előtt középpontba került például a büntetők megítélése, úgy látom, vannak még homályosabb pontok, amik egységesítésre szorulnak" - fogalmazott Juhász György.

Szövetségi hírek
játékvezetés
juhász györgy