cover image
Egyéb

E.ON Férfibajnokság: 17 lőtt góllal tért vissza a Honvéd

2020. november 8. 18:01

Szivós Márton csapata ellenállhatatlan támadójátékkal nyert Egerben, s szerezte meg hét meccsből a negyedik győzelmét.

Az M4 Sport+ által élőben közvetített találkozón két hét után tért vissza a bajnoki sorozatba a Honvéd, amelynek támadójátékán nem látszott ez a kihagyás. Szivós Márton együttesében kilencen iratkoztak fel a gólszerzők listájára, már a nagyszünetben tíz gólnál járt a társaság. S miután hátul jól állt a védelem a lábán, s Decker Attila is magabiztos volt a kapuban, hatgólos volt az előny.
 
Az egriek fordulás után jobban játszottak, ki kell emelni közülük Baksa Benedeket, aki szebbnél szebb gólokkal vétette magát észre – el is jutott hat találatig! Csapata 4-0-s etappal felzárkózott ugyan három gólra, ám Hosnyánszky Norbertrék időben kapcsoltak, s végül magabiztosan gyűjtötték be a pontokat. Említést érdemel, hogy a hazaiak színeiben a 16 esztendős Biros Samu első OB I-es meccsét játszotta - a vezetéknevéből kitalálható, a háromszoros olimpiai bajnok Biros Péter fiáról van szó. 

E.ON Férfibajnokság, 11. forduló
ZF-Eger-Budapesti Honvéd 13-17 (2-4, 2-6, 4-3, 5-4)
Gólszerzők:
Baksa 6, Kovács G. 3, Murisics 2, Szalai, Sári, ill. Hosnyánszky 4, Kiss B. 2, Illés 2, Manhercz Á. 2, Molnár G. 2, Ekler 2, Chilkó, Fejős, Szirányi
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság