cover image
Egyéb

Utánpótlás nyári kupák: túl az első körön

2020. július 17. 12:26

A Lemhényi-, a Vízvári- és a Szívós Kupákban is megrendezték az első kört a hét közepén, így az utánpótlás ismét tétmérkőzéseken bizonyíthatott.

Jól tudjuk, hogy az utánpótlás korosztályokban nem feltétlenül az eredményesség számít, a fiatalok a mégis a győzelmekből, a sikerélményekből, adott esetben az első érmekből táplálkoznak, merítenek erőt és elhivatottságot a karrierjük folytatására. Éppen ezért volt fájó sokaknak, leginkább az éremesélyes csapatok fiataljainak, hogy március közepén félbeszakadtak a korosztályos bajnokságok, majd befejezettnek nyilvánították azokat, így nem hirdettek bajnokot sem.

A vírushelyzet okozta kényszerszünet után pár hete ismét edzésbe álltak a csapatok, majd kiírták a nyári utánpótlás kupákat, amelyek szerdán elkezdődtek. A 2019/20-as országos bajnokságok felsőháza 16 csapatának kötelező volt a részvétel, négy csoportba osztották őket: a vidéki klubokat földrajzi elhelyezkedés alapján, a fővárosi csapatokat pedig sorsolás útján pozícionálta be a versenybíróság.

(Alsóházi kupák is zajlanak, itt önkéntes nevezés alapján, örvendetes, hogy Győr, Sopron, Békéscsaba, Székesfehérvár csapatai is küzdenek a fővárosi és környéki klubok mellett.)  

A négyfős csoportokban a csapatok egy-egy mérkőzést játszanak a csoportellenfelekkel, három játéknapon, majd a csoportgyőztesek - egy játéknapon - négyes döntőn vesznek részt, ahol A1-D1 és B1-C1 elődöntőket rendeznek délelőtt, hogy aztán délután a győztesek az aranyéremért, a vesztesek a bronzéremért küzdjenek.

Ami az ifiket illeti: szoros meccsen nyert Miskolcon az UVSE és némi meglepetésre Szegeden az OSC, míg a nagy rangadót Szentesen a BVSC húzta be. Sima sikerrel indított a Ferencváros, a Vasas, a KSI és a Honvéd is.

A Szeged a serdülőknél szerezte meg egyetlen győzelmét az OSC ellen a játéknapon, és a Szentes is ebben a korosztályban tudta legyőzni a BVSC-t. Az UVSE 29 gólt rámolt be a Miskolc kapujába, de a gyermek korosztályban még erre is rátett egy lapáttal (33-7-es végeredmény született).

Az Eger a legfiatalabb korosztályban felülmúlta a Honvédot, míg a játéknap végén a Ferencváros, a Pécs, az UVSE, a Vasas és a KSI tudta elmondani magáról, hogy mindhárom mérkőzését megnyerte.

A második kört július 22-én rendezik.

A felsőház eredményei:
Lemhényi Dezső Országos Vízilabda Ifjúsági Kupa:
A-csoport:
Blamax-Kaposvári VK-FTC-Telekom 7-14
PSN Zrt. Sportiskola-AVUS Szombathely 13-6
B-csoport:
PannErgy-Miskolci VLC-UVSE Hunguest Hotels 9-10
ZF-Eger-Budapesti Honvéd SE 9-15
C-csoport:
Vasas SC-Debreceni VSE 15-6
Szolnoki Dózsa-KSI SE 7-22
D-csoport:
Szeged-OSC Újbuda 8-9
Legrand-Szentes-BVSC-Zugló 11-16

Vízvári György Országos Vízilabda Serdülő Kupa:
A-csoport:
Blamax-Kaposvári VK-FTC-Telekom 4-13
PSN Zrt. Sportiskola-AVUS Szombathely 14-3
B-csoport:
PannErgy-Miskolci VLC-UVSE Hunguest Hotels 6-29
ZF-Eger-Budapesti Honvéd SE 4-10
C-csoport:
Vasas SC-Debreceni VSE 15-12
Szolnoki Dózsa-KSI SE 6-19
D-csoport:
Szeged-OSC Újbuda 14-8
Legrand-Szentes-BVSC-Zugló 15-11

Szívós István Országos Vízilabda Gyermek Kupa:
A-csoport:
Blamax-Kaposvári VK-FTC-Telekom 10-22
PSN Zrt. Sportiskola-AVUS Szombathely 16-10
B-csoport:
PannErgy-Miskolci VLC-UVSE Hunguest Hotels 7-33
ZF-Eger-Budapesti Honvéd SE 17-10
C-csoport:
Vasas SC-Debreceni VSE 22-9
Szolnoki Dózsa-KSI SE 12-19
D-csoport:
Szeged-OSC Újbuda 8-15
Legrand-Szentes-BVSC-Zugló 7-25

A további játéknapok: július 22., 29.
A döntőket augusztus 4-én, 5-én és 6-án játsszák.




Vízilabda hírek
Utánpótlás nyári kupák: túl az első körön