„Az MVLSZ mindig a folyamatosságra törekszik”

2020. július 01. 18:44

Vári Attila újraindul a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöki posztjáért a július 20-ra összehívott tisztújító közgyűlésen.

Fotó: MVLSZ

A Magyar Vízilabda Szövetség szerdai elnökségi ülése után Vári Attila elnök az M1 aktuális csatornának is elmondta: határozatképtelenség esetén két nappal később kerül sor az ismétlésre.

„A tisztújító közgyűlés nagyjából idén október környékén valósult volna meg. Ám a tokiói olimpia halasztása miatt, illetve mivel hallottunk a koronavírus-járvány második hullámáról, így ezt nem szeretnénk kivárni, a szövetség szeretne azonnal reagálni, és a megfelelő törvényes működést biztosítani” – indokolta az időpontválasztást.

„Szeretném folytatni a munkát evvel az elnökséggel. Ha megtisztel a tagság a bizalmával, akkor most négy évre, tehát teljes ciklusra vonatkozóan” – szögezte le az MVLSZ-t 2018 októbere óta vezető kétszeres olimpiai bajnok. Kiemelte: az "operatív és konstruktív" elnökséggel sikereket értek el ezalatt az időszak alatt, köztük megemlítette például a hazai rendezésű idei Európa-bajnokságot, amelyen a női válogatott Hollandiát legyőzve bronz-, míg a férfi együttes Spanyolországot felülmúlva aranyérmes lett, utóbbi ezzel már biztosan résztvevője a jövő évi ötkarikás játékoknak.

„Úgy érzem, nagyon komoly lépést tettünk afelé, hogy a csapataink a tokiói olimpiát megfelelő eredményességgel zárják” – tekintett előre. Hozzátette: a női válogatott elhalasztott kvalifikációs tornája januárban lesz, így fontos, hogy az olimpiai felkészülés utolsó részében töretlen legyen a szakmai munka, ezért is erősítették meg nemrégiben posztján Märcz Tamás férfi és Bíró Attila női szövetségi kapitányt is, mivel – amint azt kiemelte – az MVLSZ „mindig a folyamatosságra törekszik”.

Vári Attila honlapunknak így nyilatkozott:


E.ON Női OB I.

UVSE Hunguest H. - DFVE

2022. jan. 19. 17:30

E.ON Férfi OB I

BVSC-Zugló - AHID-VasasPlaket

2022. jan. 30. 14:05

Férfiválogatott edzés, 2022. január 4. (Fotók: Kovács Anikó/MVLSZ))
Férfiválogatott edzés, 2021. december 28-án (Fotók: Dobos Sándor)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok