Fiú U15-ös Eb: Európa-bajnok a magyar fiúválogatott!

2019. július 28. 19:33

A magyar fiúválogatott nagyszerű játékkal, és magabiztos, 15-9-es győzelemmel hódította el az Európa-bajnoki címet a Bulgáriában megrendezett kontinensbajnokságon!

Fotók: Kovács Cs. Tamás

Öt győzelem és egy vereség. Az U15-ös fiúválogatott útja a korosztály első ízben kiírt kontinensbajnokságának döntőjéig. Annak a kontinensviadalnak az aranycsatájáig, ahova a magyar fiatalok március végén Varga Tamás és Nádor Zsombor vezérletével a podgoricai csoportselejtezőt megnyerve, veretlenül kvalifikálták magukat.
 
Vincze Balázs, Derekas Szilárd és Kiss Csaba tanítványai álomszerűen kezdték a bulgáriai Burgaszban megrendezett Európa-bajnokság fináléját. A harmadik minutum elején Tymcyna Máté juttatta vezetéshez csapatát, és rögtön meg is nyitotta a gólcsapot. Szalai Péter duplájával valamint Nagy Ákos és Gaszt Roland találataival az első játékrész végén magabiztos, 5-0-s magyar vezetést mutatott a zsúfolásig telt burgaszi uszoda eredményjelzője. A lelátón zúgott a „Hajrá, Magyarok!", a medencében a magyar tehetségek pedig ezt meghálálva ott folytatták, ahol nyolc perc játék után abbahagyták, így félidőben 9-2-nél fordultak a csapatok. Nagyszünet után megérkezett a meccsbe az ellenfél is, magasabb fokozatra kapcsolt ugyan Montenegró (2-4), ötgólos magyar előnynél (11-6) követhezhetett a mindent eldöntő negyedik negyed. A magyar siker egyetlen percig sem forgott kockán, a magyar fiúválogatott nagyszerű játékkal, magabiztos, 15-9-es győzelemmel hódította el az Európa-bajnoki címet! 
 
Az egyhetes kontinensviadal legértékesebb játékosának (MVP) Nagy Ákost választották, aki nem mellesleg 26 találattal a gólkirályi címet is besöpörte.

 
Fiú U15-ös Európa-bajnokság 
Bulgária, Burgasz, 2019. július 21-28. 
Döntő
Magyarország-Montenegró 15-9 (5-0, 4-2, 2-4, 4-3)
Gólszerzőink: 
Nagy Á. 6, Szalai 4, Tymcyna 2, Gaszt, Kis, Tamás

ÚT AZ ARANYÉREMIG
MAGYARORSZÁG

Csoportkör
–Szlovákia 20-6
–Horvátország 8-9
–Románia 13-4
Nyolcaddöntő
–Oroszország 11-5
Negyeddöntő
–Szerbia 12-11
Elődöntő
–Olaszország 8-6
Döntő
–Montenegró 15-9

További eredmények
A 3. helyért 
Olaszország-Görögország 9-8
Az 5. helyért 
Szerbia-Grúzia 12-3
A 7. helyért 
Spanyolország-Horvátország 9-7
A 9. helyért 
Oroszország-Szlovákia 14-8
A 11. helyért 
Szlovénia-Törökország 11-5
A 13. helyért 
Románia-Bulgária 18-8
A 15. helyért 
Hollandia-Fehéroroszország 15-5

Az Eb-győztes csapat
Kapusok: Csite Loránd, Gyapjas Viktor
Mezőnyjátékosok: Fekete Paolo, Nagy Ákos, Szépfalvi Gergő, Besenyei Áron, Barics Bence, Gaszt Roland, Tamás Kevin, Kis Ferenc Ágoston, Országh Mihály, Tymcyna Máté, Mészáros Bálint, Szalai Péter, Pál-Szabó Norbert
Edzők: Vincze Balázs, Derekas Szilárd, Kiss Csaba. Videóelemző: Balázs Miklós. Csapatvezető: Kovács Cs. Tamás

 
 Férfiválogatott edzés, 2020. május - 5. hét - Fotók: Stuber Sándor/vlv.hu
HUN-NED 12-7 női Világliga, Szentes - 2020.02.25. (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok