OMV-Kupa: döntetlen Horvátország ellen, második a magyar válogatott

2019. július 25. 21:55

Az U17-es fiúválogatott a második helyen zárta azt a háromnapos, rangos nemzetközi tornát, melynek keddtől csütörtökig Miskolctapolca adott otthont.

Miként arról korábban beszámoltunk, újabb fontos állomásához érkezett az augusztus 11. és 18. között Grúzia fővárosában, Tbilisziben megrendezésre kerülő Európa-bajnokságra készülő U17-es fiúválogatott nyári programja. Székely Bulcsú és Tóth Kálmán tanítványai július 23. és 25. között Miskolctapolcán, az OMV-Kupán tették próbára tudásukat. A keddtől csütörtökig tartó, rangos nemzetközi viadalon - amely a Magyar Vízilabda Szövetség és az OMV 2016 óta tartó együttműködésének újabb állomása volt -, a házigazda magyar válogatott mellett Horvátország, Olaszország és Szerbia nemzeti együttese vett részt.

Az OMV-Kupa harmadik, egyben utolsó napja két döntetlennel zárult, a Szerbia-Olaszország összecsapás gólzáporos, 19-19-et hozott, de nem bírtak egymással a házigazdák és a horvátok sem. Székely Bulcsú és Tóth Kálmán legénysége fordulatos és végletekig kiélezett mérkőzésen 14-14-es döntetlent játszott. Az edzőpáros tanítványainak mérlege egy győzelem, egy döntetlen, és egy vereség, így Horvátországot megelőzve, Olaszország mögött az előkelő második helyen zárták a mieink a borsodi tornát.

 
Az OMV-Kupán résztvevő magyar keret: Nyíri Balázs, Vismeg Zsombor Vajk, Pető Atilla, Lantos István, Várkonyi Ádám, Vass Benedek Márk, Dávid Zoltán, Gyapjas Brendon, Varga Bence Bendegúz, Hörömpő Botond, Molnár Erik, Kevi Bendegúz Tamás, Mészáros Mátyás, Eppel Barnabás, Szabó Bence, Vigvári Vince Pál, Szeghalmi Zsombor Levente, Gábor Lőrinc, Varga Bence
 
IV. OMV-Kupa, nemzetközi fiú U17-es vízilabdatorna
Miskolctapolca, 2019. július 23-25.
 
Magyarország-Horvátország 14-14 (4-4, 4-4, 2-3, 4-3)
Gólszerzőink:
 Pető 4, Nyíri 2, Vigvári 2, Mészáros 2, Kevi, Szeghalmi, Lantos, Vas
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmény
Szerbia-Olaszország 19-19
 
A torna végeredménye
1. Olaszország 5 pont 
2. Magyarország 3 pont
3. Horvátország 2 pont
4. Szerbia 2 pont (a harmadik és a negyedik pozícióról a több lőtt gól döntött)

Galéria

A többi képért kattintson a képre!IV. OMV-Kupa, nemzetközi fiú U17-es vízilabdatorna, EREDMÉNYHIRDETÉS - 2019.07.25.
IV. OMV-Kupa, nemzetközi fiú U17-es vízilabdatorna, HUN-CRO - 2019.07.25.
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok