cover image
Férfi
Utánpótlás

U16-os vb: A harmadik magabiztos sikerrel megvan a csoportgyőzelem is

2024. június 20. 12:25

A máltai U16-os fiú világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában a magyar válogatott simán, 17–6-ra nyert Szingapúr ellen, amivel behúzta a csoportját.

Harmadik csoportmérkőzéséhez érkezett el az eddig különösebb akadályba nem ütköző U16-os magyar fiú válogatott a korosztályos világbajnokságon. Juhász Zsolt tanítványai Németországot és Lengyelországot is könnyedén elintézték a máltai viadalon, csütörtökön pedig Szingapúr ellen zárták a csoportkört.

Nem vesztegették az idejüket a magyar fiatalok, Kovács Levente 18 másodperc elteltével előnyhöz juttatta a csapatot, az ázsiaiak viszont egyből egyenlítettek egy szépen megjátszott fór végén. Kovács gyorsan duplázott, majd Jámbor Csaba is csatlakozott hozzá, aki először egy ötöst küldött a helyére, majd egy begyűjtött kipattanó után egy nagyobb bombát is. És bár a kettő között született egy szingapúri találat is, a negyed utolsó másodperceiben Kovács Mátyás is betalált, három volt az előnyünk az első periódus végén.

A második elején Kovács Levente megúszásból triplázott, Varga Benedek ötösével pedig már öt volt közte, igaz, ebből aztán eltüntettek egyet a szingapúriak, és mivel a folytatásban nem sikerült bevenni a kapujukat, négygólos különbséggel cseréltünk térfelet. 

Ez aztán Jámbor újabb találatával hamar visszahízott ötre, majd ő tett közé még egyet, amivel már négynél járt ezen a meccsen. És bár a szingapúriak becsülettel igyekeztek tartani a különbséget, valamint olykor zárkózni, mindenre jött tőlünk válasz, a harmadik felvonás második felében pedig Divjak Dejan és Rabb Benedek is feliratkozott a gólszerzők közé.

A negyedik játékrész elején Tigyi Ábel is megérkezett melléjük, aztán Rabb és Pintér Noah is suhintott egyet-egyet, szinte ugyanonnan, Varga jó ötméteresével pedig megvolt a 10 gólos differencia. Aztán ebből egyet visszavettek az ázsiaiak, erre Gedra Botond balosa is elsült, sőt Pintér is megkínálta őket még eggyel, amivel beállította a 17–6-os végeredményt. 

Ezzel a magyar válogatott az utolsó, német–lengyel találkozó eredményétől függetlenül is megnyerte a csoportját, a keresztjátékban pedig a B-csoport második helyén végző csapattal (a spanyol–bolgár vesztesével) csap össze pénteken 10:15-kor.

Végeredmény, U16-os világbajnokság
C-csoport, 3. forduló
Magyarország–Szingapúr 17–6 (5–2, 2–1, 4–1, 6–2)

Magyar gólok: Jámbor 4, Kovács L 3, Pintér, Rabb, Varga 2-2, Divjak, Gedra, Kovács M, Tigyi 1-1.