cover image
Női
Klub

BENU Női MK: Megrendezik a tavalyi finálé visszavágóját

2023. november 10. 20:47

Megismétlődik a 2022-es döntő, azaz az UVSE és az FTC-Telekom fog összecsapni szombaton a Szőnyi úton a BENU Női Magyar Kupa döntőjében, miután a lila-fehérek 17–11-re legyőzték a BVSC-Zuglót a második elődöntőben.

A címvédő FTC-Telekom már megváltotta a jegyét péntek este a BENU Női Magyar Kupa döntőjébe azzal, hogy 11–7-re legyőzte a DFVE-t, a nap hátralévő részére már csak egy kérdés maradt: a házigazda BVSC-Zugló vagy az UVSE lesz-e a zöld-fehérek ellenfele.

Baksa Vanda ihletett formában kezdte a második elődöntőt, az újpesti egymás után kétszer is megvillant a szélről, a hazaiak viszont egyből eltüntették a deficitet Kolárová Tamara és Ármai Zita révén. De még mielőtt túlságosan megörültek volna a zuglóiak, Szegedi Panni szenzációs meglátással lőtt a félpályáról Kakas Krisztina kapujába, viszont a közte kettőt nem tudta újraépíteni az UVSE, ugyanis Faragó Kamilla a lécre vágott egy ötméterest

A kapufák csatája folytatódott a második játékrész elején, de Kakas és Golopencza Szonja is elkapta a fonalat, majd Hajdú Kata is feliratkozott a gólszerzők közé egy megúszás után. Ármai remek akciógóllal felezte meg a távolságot, de Hajdú megérezte a vérszagot és egy védhetetlen bombával vette be a rövidet, amivel 5–3-ra ment az UVSE. Nem adta magát könnyen Stieber Mercedes társasága, Fekete Flóra lökete is besunnyogott a rövid alsóba, azonban Hajdú forró keze továbbra sem hűlt ki, egy ötméterest is magabiztosan küldött a helyére, majd Faragó is tudott javítani. És amikor már úgy tűnt, hogy 7–4-gyel ér véget a félidő, akkor Ármai varázsolt egyet távolról a bal felsőbe négy másodperccel a dudaszó előtt, csak hogy meglegyen a csattanó.

Kakas egy védéssel, majd egy érdekes döntéssel kezdte a harmadik felvonást, utóbbit Szegedi használta ki, Ármai pedig úgy döntött a túloldalon, hogy nem hajlandó kis gólt lőni. Lendvay Zoé 5 a 4 ellen köszönt be, amivel megint megvolt az újpestiek háromgólos fölénye, sőt a következő fórt is gólra váltotta Faragó, először érte el a négyet a különbség. Stieber időkéréssel próbálta felrázni csapatát, amely egy támadáson belül harmadik kísérletre tudta mattolni Golopenczát, csakhogy Szegedi pazar csavarral állította vissza a négygólos UVSE-előnyt, hátul pedig működött a blokk, úgyhogy nem tudott közelebb kerülni a házigazda.

Kakas egy bravúrral tartotta meccsben csapatát, ami megágyazott Mészáros-Farkas Kata eredményes megúszásának, viszont elpuskázott egy fórt a BVSC, amit egy lefordulással büntettek meg Benczur Márton lányai. Ármai azért tovább gyarapította szenzációs góljainak számát, Hajdú centerből vette fel vele a kesztyűt, már ami a találatok számát illeti, majd Kenéz Kincső ötre növelte a differenciát létszámfölényből. És itt még nem volt vége a sorozatnak, Irmes Rozália is beleszúrt egyet a hazai szívekbe, amiken az sem feltétlenül segített, hogy Kele Nikoletta kapufán csattanó lövését Golopencza a saját kapujába terelte. Kenéz is bevert egy ötöst, amire újfent Kele válaszolt; becsülettel küzdött végig a BVSC, de szép lassan felőrölte a hazai csapatot az UVSE, amely Peresztegi-Nagy Kinga révén az utolsó másodpercekben beállította a 17–11-es végeredményt.

Szombaton tehát 20:00-kor megkapja az esélyt az UVSE, hogy revánsot vegyen az FTC az egy évvel ezelőtti fináléért. Bronzérmes a DFVE és a BVSC-Zugló.

Végeredmény
BENU Női Magyar Kupa 
2. elődöntő

BVSC-Zugló–UVSE 11–17 (2–3, 3–4, 2–4, 4–6)
Gólszerzők: Ármai 5, Kele, Mészáros-Farkas 2-2, Kolárová, Fekete 1-1, illetve Hajdú 4, Baksa, Szegedi 3-3, Kenéz, Faragó 2-2, Lendvay, Irmes, Peresztegi-Nagy 1-1.