cover image
Egyéb

Tizennyolc olimpiai bajnok ugrik a Duna Aréna medencéjébe

2018. július 30. 20:00

Tizennégy magyar és négy külföldi olimpiai bajnok pólós ugrik medencébe a Duna Arénában a keddi XIXO Waterpolo All Star Gálán, amelynek keretében este nyolc órától a Millennium Masters csapata mérkőzik meg az egykori nagy ellenfelekből összeállt világválogatottal.

Mint arról korábban beszámoltunk, Kemény Dénes olimpiai bajnokai újra vízbe szállnak. Az esemény hétfő délutáni sajtótájékoztatóján Fetter Balázs főszervező emlékeztetett: a tavalyi masters világbajnokság után vetődött fel a gondolat, hogy jó lenne idén is valami ahhoz hasonló rendezvényt összehozni - írja az MTI.

"Én annak idején sohasem láttam élőben játszani az 1976-ban olimpiai aranyérmet nyert csapat tagjait, ezért most az a célunk, hogy a mai utánpótláskorú gyerekek láthassák, hogyan pólóznak a 2000-es évek magyar bajnokai" - fűzte hozzá Fetter Balázs, aki örömmel számolt be arról, hogy mind az 5200 jegy elkelt már, de akiknek nem jutott belépő, azok az M4 Sport csatornán élőben nézhetik meg a mérkőzést.

A világválogatottban Kiss Gergely tájékoztatása szerint hét nemzet vízilabdázói kaptak helyet, köztük a holland Harry van der Meer, aki a sajtótájékoztatón kijelentette: nem tudott nemet mondani, amikor a jelenlegi magyar férfi kapitány, Märcz Tamás meghívta őt a mérkőzésre. "Nagy megtiszteltetés egy olyan válogatott ellen játszani, amely mindent megnyert, amit lehetett" - fogalmazott Van der Meer, aki tavaly ősz óta a holland válogatott edzőjeként dolgozik. 

Ugyancsak részt vett a hétfői sajtóeseményen az 1996-ban olimpiai aranyérmes spanyol Daniel Ballart, aki viccesen megjegyezte, kicsit tart a magyar válogatottól, mert a Facebookon látta, Kásás Tamásék milyen komolyan készülnek a keddi találkozóra. A világválogatottban még egy olimpiai bajnok lesz, mégpedig a horvát Dubravko Simenc, aki 1984-ben és '88-ban még a jugoszláv válogatottal volt aranyérmes. Azt a csapatot ugyanaz a horvát Ratko Rudic irányította, aki most a világválogatott szakvezetője lesz.

A tavalyi budapesti masters világbajnokságot a 40 év felettiek kategóriájában megnyerő Millennium Masters válogatottban a keddi gálán is ott lesz a háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor, Biros Péter, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Molnár Tamás és Szécsi Zoltán; a két ötkarikás arannyal rendelkező Fodor Rajmund, Gergely István, Steinmetz Barnabás, Varga Tamás és Vári Attila, illetve a Sydneyben aranyérmes Kósz Zoltán, Märcz Tamás, Székely Bulcsú és Varga Zsolt.

Kiss Gergely elmondta, jelenleg "félnyugdíjas állásban" van a Honvédnál, s mivel már elkezdték a felkészülést, ezért nyolc edzés van a háta mögött. "Bízom benne, hogy kedden este világraszóló vízilabda show-t láthat majd a közönség" - jegyezte meg Kiss.

Kásás Tamás elismerte, hogy a Millennium Masters felkészülése során egyszer sem fordult elő, hogy a keret minden tagja el tudjon menni a közös edzésre. Ugyanakkor előnynek érzi, hogy a világválogatott ebben a felállásban még sosem játszott. "Látványosság szempontjából kiváló mérkőzés lesz, az biztos" - erősítette meg Kásás. 
 
A Millennium Masters hétfőn késő délután közönségtalálkozóval egybekötött nyilvános edzést tartott a Duna Arénában, amelynek jegybevételét jótékony célra fordítják a szervezők. Elhangzott még, hogy a keddi gála előtt 16 órakor nyitják majd ki a Duna Aréna kapuit.
 
XIXO Waterpolo Masters All Star Gála
Duna Aréna, 2018. július 31.
 
A program
16:00 Kapunyitás
16:30 A 2004-es válogatott meccse
17:30 A 2005-ös válogatott meccse
18:30 Junior vs. Ifi-válogatott meccse
19:30 Szinkronúszó bemutató
20:00 A gálamérkőzés kezdete
Vízilabda hírek