cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Közelebb az amerikaiakhoz, de még távol

2018. július 5. 19:05

Női válogatottunk a rotterdami Spido-kupa második napján az olimpiai- és világbajnok Egyesült Államokkal játszott, és kapott ki 17-9-re. Pénteken Olaszország lesz az ellenfél.

Finoman fogalmazva sem volt könnyű helyzetben női válogatottunk a rotterdami torna második napján. A hollandok elleni második félidő, az 5-2-es vezetésről elszenvedett 10-6-os vereség alapból keserítette el a társaságot, a szakmai stábot - nem véletlenül fogalmazott így Bíró Attila szövetségi kapitány:Meg kell érteni, hogy két negyed kevés, ezen a szinten négy negyedig kell koncentrálni. Elaludtunk, saját magunkat vertük meg, ami észhez kell, hogy térítse a csapatot. Bebizonyítottuk az első két negyedben, hogy jól tudunk vízilabdázni, erre az útra kell lépnünk, hiszen az Európa-bajnokságig már nincs sok időnk!"
 
A helyzetet nem könnyítette, hogy csütörtökön az amerikai válogatott várt a mieinkre. Az az amerikai válogatott, amely az elmúlt héten, a Vodafone-kupán 12-3-ra győzte le csapatunkat,  s amely a rotterdami torna nyitónapján az olaszokat 10-4-re verte. Szóval a világ legjobbja.
 
Tekintettel arra, hogy nem közvetítette televízió a mérkőzést, és élő stream-es közvetítés sem volt, így csapatunk videóelemzője, Buza Balázs segítette kintről a tudósításunkat.
 
Jelentése szerint ismét jól kezdett válogatottunk, hiszen 3-3-mal sikerült zárnia az első negyedet! Gursatti Gréta kétszer, Garda Krisztina egyszer talált be, a kapunkat Tóth Eszter védte. A folytatásban érvényesült a papírforma, hiszen 8-5-re lépett el Adam Krikorian csapata, ugyanakkor a jelentés szerint kimondottan jól játszottak a mieink - Keszthelyi Rita és Gyöngyössy Anikó jegyzett gólt.

Térfélcsere után tovább nőtt a különbség, az amerikai támadások feltartóztatása nem sikerült, újabb öt góllal terhelték meg a kapunkat, miközben nálunk a Keszthelyi, Gyöngyössy duó talált csak be. A záró negyedben kettőt tett hozzá az amerikai csapat, de  Horváth Brigitta és Szilágyi Dorottya is gólt lőtt, Tóth Eszter jól védett a kapott gólok számától függetlenül. A vége 17-9 lett - a pénteki záró napon a hollandokat 8-7-re legyőző Olaszország lesz az ellenfél.

Bíró Attila a nyolcgólos vereség ellenére a csütörtökinél elégedettebben nyilatkozott: „Az egy hete nekik lőtt három, vagy a tegnap Hollandiának lőtt öt gólnál a mostani kilenc sokkal jobb produkció. Jól mutatja, hogy a támadójátékunk kezd javulni, csiszolódik, alakul. A centerek is jobbak voltak ezúttal, a lövések is jöttek azoktól, akiktől többet vártam. Negyedekre lebontva mindegyik szorosabb volt, függetlenül attól, hogy a meccs második félidejében simábban nyertek. De nem mostak le bennünket, igazán kemény, brusztos meccsre kényszerítettük a világ egyértelműen legjobb csapatát, aki hat góllal bárkit bármikor megver. A hiányérzet most az, hogy kaptunk három-négy olyan elkerülhető gólt, ami ahhoz hiányzott, hogy olyan eredményt érjünk el, ami jelen pillanatban reális, ami momentán jó eredmény ettől a csapattól. De összességében elégedettebb vagyok. Készülünk az olaszok elleni záró meccsre.”
 
Spido-kupa, nemzetközi női torna, Rotterdam, 2. forduló
Egyesült Államok-Magyarország 17-9 (3-3, 5-2, 5-2, 4-2)  
Gólszerzők: Hauschild 4, Musselman 3, Fattal 2, K. Neushul 2, Steffens, Haralabidis, Gilchrist, Fischer, Seidemann, Games, ill. Keszthelyi 2, Gyöngyössy 2, Gurisatti 2, Garda, Szilágyi, Horváth B.

További eredmény
Hollandia-Olaszország 7-8

 További program
2018. július 6., péntek

Olaszország-Magyarország, 14:00
Hollandia-Egyesült Államok, 15:30

A női válogatott Európa-bajnoki kerete
Kapusok: Gangl
 Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Tóth Eszter (BVSC)
Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (Berkeley, amerikai), Keszthelyi Rita (UVSE),  Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)
Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
rotterdam