cover image
Egyéb

Sporttörténelmi pillanat: elkezdi az FTC

2017. október 14. 9:25

A női ob I 1. fordulójában a mezőny újonca, a Ferencváros a bajnoki bronzérmes Dunaújváros otthonában mutatkozik be – a 17:45-kor kezdődő meccset az M4 Sport is műsorára tűzte!

A Ferencváros férfi vízilabdacsapata évtizedek óta tölti ékes tartalommal a nagy múltú, patinás klub történelemkönyvét, melynek írásába az első fejezettel hétvégén immáron a hölgyek is becsatlakoznak.

Népliget. Számtalan siker születésének helyszíne. Ám ezúttal nem bajnoki cím, nem dobogós helyezés, vagy nemzetközi porondon való szereplés joga, hanem egy új vízilabdacsapat született, méghozzá egy női együttes, amely szombaton máris berobban az élvonalba, és megkezdi szereplését az elsőosztályú pontvadászatban.

„Az elmúlt években már gondolkoztam azon, hogy mennyi ideig tart a profi pályafutásom, az elmúlt szezonban megfordult a fejemben, hogy az utolsó idényem lesz. Aztán megkeresett Gerendás György és az ő személye, valamint a klub, a Ferencváros annyi motivációt jelentett, hogy úgy döntöttem folytatom. Újult erővel vágtam bele az edzésekbe és nagyon élvezem, hatalmas erőt érzek magamban. Nem gondoltam, hogy ilyen lehetőség megadatik a pályafutásomban, hogy a Fradihoz kerülhetek. Itt, a Ferencvárosban kezdődött minden, a Fradi uszodában tanultam meg úszni négy évesen és úgy tűnik, itt is fogom befejezni" - nyilatkozott a nagy bejelentést követően Kisteleki Dóra, az együttes világbajnok csapatkapitánya, aki a Népligetben nevelkedett.

MVLSZ_FTC_noi_edzes_20170920_Madar_David_003.jpgBéres Gergő vezetőedző és Gerendás György szakmai igazgató lányai az első fordulóban Dunaújvárosba, a tavalyi bajnoki bronzérmes DUE-Maarsk Graphics csapatához látogatnak. Kasó Orsolya, a zöld-fehérek Európa-bajnok vízilabdázója éppen Dunaújvárosból igazolt a fővárosba: „Sokan várják már, hogy megmutassuk magunkat, kicsit talán a sötétben tapogatóznak az ellenfelek velünk. Úgy érzem, mindenkinek képesek leszünk megnehezíteni a dolgát, és talán már az első évben megkaparintani valamelyik nemzetközi kupainduló helyet. A klub tudatosan építkezik, ami biztató, jó érzés lesz a részese lenni."

MVLSZ_FTC_noi_edzes_20170920_Madar_David_020.jpgA ferencvárosi lányok szeptemberben, a Szentes felkészülési tornáján debütáltak a női mezőnyben, ahol többek közt a dunaújvárosiakkal is egymásnak feszültek. Akkor a DUE győzött 16-7-re, azonban a Fradi foghíjasan állt ki, hiszen néhány hete készülnek csak komplett kerettel. A Dunaújváros után egyébként a tavalyi ezüstérmes BVSC következik, majd a címvédő és LEN-kupagyőztes UVSE lesz a rivális.

„A játékosok zömének elég sok mérkőzés van már a háta mögött, elég magas szinten is, így azt mondhatom, hogy úgy készülünk, mint bármelyik meccsünkre. Természetesen a debütálás már csak a Fradi neve miatt ad egy plusz izgalmat és drukkot" – fogalmazott Gerendás György, Montreal olimpiai bajnoka.

MVLSZ_FTC_noi_edzes_20170920_Madar_David_005.jpgAz FTC első bajnoki találkozóját az M4 Sport élőben közvetíti Dunaújvárosból. Az 1. fordulóban az UVSE Egerbe látogat, a BVSC a Honvéd otthonában kezd, a Szentes az UVSE második csapatával küzd, míg a Szeged a Tatabánya ellen játszik. A szezonnyitó írásunkat, a kereteket itt nézheti meg!

Női ob I, alapszakasz, 1. forduló
A program
2017. október 14., szombat

RacioNet-Honvéd–BVSC-Zugló, 15:00
Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics–Ferencváros, 17:45 – Tv: M4 Sport
Hungerit-Szentes–UVSE-Margitsziget, 18:00
ZF-Eger–UVSE, 18:00
Szegedi Tudományegyetem Tyalor&Nash–Tatabánya, 18:30

Vízilabda hírek
női bajnokság
uvse
BVSC
ftc
dunaújváros