cover image
Egyéb
Utánpótlás
Női

„Meg kell becsülnünk ezt a győzelmet"

2017. szeptember 3. 18:45

Petrovics Mátyás az U20-as vb Japán elleni győztes meccs (12-11) után kiemelte, hogy az ellenfél érezhetően a tokiói olimpiai jegyében építi fel vízilabdáját - a mieinknek nagyot kellett küzdeni a sikerét. Hétfőn Hollandia ellen játszik a csapat.

Mint beszámoltunk róla, a voloszi U20-as női világbajnokság nyitányán fontos, nagyon fontos meccset nyert meg 12-11-re válogatottunk Japán ellen.
 
Petrovics Mátyás vezetőedző így értékelt: „Tulajdonképpen semmi olyan nem történt, amivel nem lehetett volna előre kalkulálni - avagy őrület volt a meccsen. Japán válogatottjának stílusa az ellenfelet folyamatosan a hibázásra igyekszik kényszeríteni - támadásban talán éppen ezért sok helyzetet hagytunk ki. Ettől vérszemet kaptak, hektikus lett a parti. A 35. percre jött el az az időszak, hogy sikerült végre kézbe venni a találkozót, rendesen megdolgoztak érte a lányok. Jó csapatot vertünk meg, látszik, hogy a japánok még egy generációt ki tudtak nevelni, észlelhető az az igyekezet, amit a hazai olimpia számlájára is írhatunk. Meg kell becsülünk ezt a győzelmet, amelyet kevés cserével értünk el, ám mindenki szívét-lelkét tette a közösbe. Hétfőn a hollandok következnek, akik két góllal verték az oroszokat, látszott, nagyon jó csapatunk van. Igyekszünk felvenni velük a versenyt."
 
Hétfőn magyar idő szerint 16:20-tól az oroszokat 7-5-re legyőző Hollandia ellen játszik a dr. Faragó Tamás, Petrovics Mátyás kettős irányította társaság
 
U20-as női világbajnokság, Volosz
Csoportbeosztás
A-csoport:
Japán, Oroszország, Magyarország, Hollandia
B-csoport: Kína, Ausztrália, Dél-Afrika, Görögország
C-csoport: Olaszország, Kanada, Szerbia, Szlovákia
D-csoport: Spanyolország, Horvátország, Új-Zéland, Egyesült Államok
 
NŐI JUNIOR-VILÁGBAJNOKSÁG, VOLOSZ
A-csoport, 1.forduló
Japán-Magyarország 11-12 (3-2, 2-2, 3-4, 3-4)

Gólszerzők: Arima 5, Iwano 3, Inaba 2, Hasida, ill. Kuna 6, Hlengiwe 2, Vályi V., Hertzka, Huszti, Farkas T.
 
A vb teljes eredménysora: itt


A magyar válogatott további csoportmeccsei
2. forduló:
Hollandia - szeptember 4., hétfő, 16:20 (magyar idő szerint)
3. forduló: Oroszország - szeptember 5., kedd, 16:20 (magyar idő szerint)

A magyar juniorválogatott kerete
Kapusok: Lekrinszki
Gina (Szentes), Maczkó Lilla (UVSE). Mezőnyjátékosok: Brezovszki Gerda (Dunaújváros), Farkas Tamara (Szentes), Hertzka Orsolya (UVSE), Huszti Dóra (Dunaújváros), Kiss Eszter Lara (UVSE), Koncz Hanna (BVSC), Kuna Szonja (UVSE), Mchunu Hlengiwe (Dunaújváros), Tóth Csenge (Szentes), Varga Viktória (BVSC), Vályi Vanda (Dunaújváros)
 
Vízilabda hírek
Utánpótlás - Női junior válogatott
női junior
U20
faragó tamás
petrovics mátyás