cover image
Egyéb

Növelte előnyét az alsóházban a Honvéd

2017. március 8. 21:11

Vad Lajos együttese Pécsen nyert, miközben a Debrecen és a Kaposvár döntetlent játszott egymással. Három ponttal lett gazdagabb a KSI ellen nyerő Tatabánya, és a Szentest legyőző UVSE.

Pécsen a remekül kezdő Honvéd ellen a második negyed elején Csacsovszky Alex előnygóljával átvette a vezetést a hazai alakulat (3–2), ám a meccs többi periódusában sohasem állt jobban. Nem, mert Vad Lajos együttese igencsak odatette magát, Szivós Márton és Kiss Gergely rutinja rengeteget ért, mellettük a fiatalok is hozták magukat. Így ugyan igyekezett tartani a lépést Lukács Gergely csapata, ám 5–5 után három góllal ellépett a Honvéd, és magabiztosan megnyerte a partit.

Lukács Gergely, a Pécs vezetőedzője: Nagyon jól játszott a Honvéd, s nem engedtek minket vissza a mérkőzésbe. Viszont végig szívvel–lélekkel küzdöttünk, aminek nagyon örülök.

Vad Lajos, a Honvéd vezetőedzője: Kollegám nagyon jó csapatot rakott össze, de ma a két gólkülönbséget majdnem végig tudtuk tartani.

Debrecenben úgy bekezdtek a csapatok, hogy már az első negyedben 11 gólt született. Ez az iram értelemszerűen később azért alábbhagyott, elkezdtek védekezni is a csapatok. Először a hazaiak tették ezt jobban, így a 6–5-ös rajt után Tóth Péter akciógólja és Szőke Szabolcs megúszása után 8–5-re léptek el. Szécsi Zoltán rutinos pólósokkal kiálló kaposvári csapata azonban zsinórban négy gólt szerezve fordított. 11–10-ig tartotta is előnyét Vindisch Ferenc és Berta József gólerős játékára alapozva, ám a Debrecen is fordított. A nagy „hullámvasutazás” aztán úgy ért véget, hogy a 13–14-es hátrányba lévő hajdúságiak 18 másodperccel a vége előtt Szőke révén egyenlítettek, és tartottak otthon egy pontot.

Komlósi Péter, a Debrecen vezetőedzője: – Fontos lett volna a három pont megszerzése, de ez a döntetlen is egy győzelemmel ért fel lélektani szempontból, ugyanis ez volt az idényben az első olyan mérkőzésünk, melyen jól hoztuk le a végjátékot.

Szécsi Zoltán, a Kaposvár vezetőedzője: Debrecenből egy ponttal távozni is egy sikerrel ér fel. Történelmet írtunk a döntetlennel, mert a Kaposvárnak még nem sikerült soha pontot lopni a Cívisvárosból. Fegyelmezetlenül védekeztünk, viszont jobban örülök az egy pontnak, mint amennyire a hibák miatt bosszankodom.

A Kőér uszodában fogadta a KSI a Tatabányát – és bizony nem bírt Francsics Dániellel. A vendégek úgy léptek el a 11. percre 6–1-re, hogy 23 éves játékosuk abból három emberelőnyt lőtt be, és jegyzet egy találatot akcióból is. Innen egészen mínusz kettőig felzárkózott Horváth János legénysége, ám a jóval rutinosabb Tatabánya újított, és magabiztosan szerezte meg a három pontot.

Horváth János, a KSI vezetőedzője: – Nem vagyunk könnyű helyzetben, mert a vizes vb felújításai leginkább minket érintenek, és ezt eredményezi, hogy sokszor én sem tudom, hogy hol játszunk legközelebb. De úgy gondolom, ez nem befolyásolta ma a mérkőzést. A csapatom egy törékeny, gyakorlatilag egy ifi csapat, mi akkor tudunk eredményt elérni, ha van egy átlagon felüli kapusteljesítmény, ez most sajnos nem volt, és gyengén is védekeztünk.

Zantleitner Tamás, a Tatabánya vezetőedzője: – Jól kezdtünk, és ez fontos volt számunkra, hogy szerezzünk egy kis önbizalmat. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű mérkőzés, mert a KSI-nek mindig van tartása, és ez most is így történt, amikor feljöttek hét–ötre. Három–nullával kezdtünk és volt egy öt–nullás szériánk is, amely meghatározta a mérkőzés kimenetelét. Hál’ istennek most így jött ki.

A Tüske uszodában a nagyszünetig kiélezett küzdelem zajlott a vízben, a Szentes nem csak tartotta a lépést a hazaiakkal, hanem 5–3-ra vezetett is, amit Dávid Zoltán két gólja egyenlített ki. A folytatásban már Németh Zsolt együttese dominált, és ugyan a vendégek igyekeztek, de már 10–6 állt a táblán. A végén még közelebb férkőzött a Szentes, de az UVSE győzelméhez nem férhetett kétség.

Németh Zsolt, az UVSE vezetőedzője: – Nehéz mérkőzés volt, rengeteg hibával játszottunk, szerencsére most a szívünk vitt előre. Támadásban pontosabbak voltunk a pécsi meccsel ellentétben. Hasonlóan alakult, mint akkor, jól kezdtünk, meg voltak a lehetőségeink, kimaradt három-négy óriási helyzet. Az első félidőben eldönthettük volna a találkozót, ehelyett elkezdtünk kapkodni. Kétgólos hátrányból gyorsan visszaálltunk és újra megszereztük a vezetést, amit a végéig megtartottunk.

Pellei Csaba, a Szentes vezetőedzője: – Ilyen meccsre számítottunk. Az eleje megint jól sikerült, öt háromra vezettünk, öt öttel fordultunk, teljesen meccsben voltunk. Sajnos a harmadik negyedben kaptunk két gólt és megint kapaszkodtunk az eredmény után. Volt egy fórunk, amikor eggyel vezetett az ellenfél és időkérés után az előnyből gólt kaptunk, így kettő lett közte, az volt a mérkőzés döntő szituációja. Ha ott belőjük, akkor döntetlennel kezdjük a negyedik negyedet és egy ki-ki meccs lett volna. Utána szétestünk. Küzdöttünk végig. Szentesen meg kell őket verni.

E.ON férfibajnokság, középszakasz, alsóház, 4. forduló

PVSK-Mecsek Füszért–RacioNet-Honvéd 10–12 (2–2, 2–3, 5–5, 1–2)
Gólszerzők:
Kolozsi 3, Csacsovszky E. 2, Gogov 2, Csacsovszky A., Macsi, Lajkó, ill. Szivós 3, Kiss G. 2, Simon R. 2, Shimizu 2, Simon A., Gyárfás, Irmes
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

DVSE–Kaposvári VK 14–14 (6–5, 2–2, 2–4, 4–3)
Gólszerzők:
Kuncz 3, Szőke 2, Süveges 2, Tóth P. 2, Kállay 2, Busilacchi 2, Durik, ill. Vindisch 4, Berta 4, Sántavy, Varga Zs., Juhász-Szelei, Hegedűs B., Tóth K., Polovic
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

KSI SE–EBP-Tatabánya 8–12 (1–4, 4–3, 1–5, 2–0)
Gólszerzők:
Tóth B., Berki, Kósa, Kardos, Teleki, Hevesi, Bóbis, Schmölcz, ill. Francsics 5, Szabó B. 2, Kolarik 2, Regős, Máthé, Salamon A.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

UVSE–Metalcom-Szentes 11–9 (2–1, 3–4, 3–1, 3–3)
Gólszerzők:
Dávid Z. 4, Sélley-Rauscher 3, Dala 2, Tóth Z., Keresztúri, ill. Kiss K. 2, Somogyi 2, van Mil 2, Werner, Reuten, Vishnyakov
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az alsóház állása:
  9. Honvéd 32
10. Pécs 26
11. Kaposvár 19
12. Debrecen 17
13. Tatabánya 14
14. UVSE 13
15. Szentes 7
16. KSI 0
Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság
alsóház
pécs
honvéd
debrecen
kaposvár
ksi
tatabánya
uvse
szentes