cover image
Egyéb

E.ON Női OB I: tíz év után újra bajnokcsapat az Eger!

2023. május 17. 19:19

Sike József csapata fantasztikus kezdéssel, majd újvárosi zárkózás után új erőre kapva 10-7-re győzte le ellenfelét, így 2013 után ismét bajnoki címet ünnepeltek a Bitskey-uszodában.

Fieszta készült a Bitskeyben, ugyanakkor a vezetőedző, Sike József igyekezett óva inteni hevesi játékost, szurkolót ettől, mondván: „Ilyenkor nagyon kell vigyázni, hogy két lábbal maradjunk a földön. A csapattal közösen kielemeztük a dunaújvárosi mérkőzést, melyből leszűrtük a megfelelő következtetéseket. Ami szembetűnő volt, hogy nem voltunk tökéletesen frissek, ami érthető, hiszen a Fradi elleni mérkőzések megterhelőek voltak. Mi most egy olyan csapat ellen játszunk, akik a hazai együttesek közül a nemzetközi mezőnyben a legkomolyabb eredményt érte el a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe kerüléssel. Emellett a bajnoki elődöntőben az Euro Kupa győztest két meccsen búcsúztatta - ez mind azt mutatja milyen erősek. Végsőkig megy majd a harc, kiélezett küzdelemre számítunk. Úgy kell játszanunk majd, mint a Fradi elleni meccseken. Az nyer, aki az adott pillanatban tudja érvényesíteni az akaratát!"
 
Dunaújvárosi kollégája, Mihók Attila is higgadtan fogalmazott, miként a duol.hu írta: „Persze, semmiképpen nem akarjuk elengedni az aranyérmet, de azért azt is hibának tartanám, ha úgy utaznánk Egerbe, hogy extra terhet rakunk magunkra. Ugyanis nem szabad elfelejteni, hogy honnan indultunk, és az ott megfogalmazott célok értelmében szombaton is olyan mérkőzést vívtunk, amire azt gondolom, alapvetően büszkék lehetünk. Legalábbis a lányok a koncentráltságára és teljesítményére. Nyilván, sokkal hitelesebb ez a dolog, ha mi örülünk a meccsek végén, de meg kell tanulnunk, hogy ez nem feltétlenül mindig így van. Ettől függetlenül a tapasztalatainkat pozitív irányba kell felhasználni és a következő mérkőzésen ezzel együtt jobb teljesítményt nyújtani. Egy kicsit, vagy nagyon. Remélem szerdán a nagyon lesz!"
 
KA1_3731.JPG A két szakember közül a végén a hazai örülhetett - és fürdették meg játékosai .
 
Ebben kulcsszerepet játszott, hogy az Eger kíméletlenül kezdett: Parkes Rebecca zsenialitása ezúttal is megmutatkozott, de az elnyűhetetlen Czigány Dóra, vagy a rájátszásban szintet lépő Kékesi Borbála is pazarul játszott, ők hárman tíz perc alatt hat gólt szerezve azonnal kinyitották az ollót a meccsen. Kinyitották, mert a védelem határozott volt, Kiss Alexandra nemkülönben - így miután pusztán Sümegi Nóra lőtt gólt, 6-1 állt a táblán. A hazai publikum extázisban ünnepelt.
 
KA1_5474.JPG Kicsit korán. Korán, mert Mahieu Geraldine, válogatottunk másik centere is hozta a kiállításokat, Garda Krisztina, majd Jonk Csenge vert be egyet-egyet - más kérdés, még a nagyszünet előtt Kékesi harmadik találatával lett 7-3.
 
A fordulat igazán térfélcserét követően következett be: a Dunaújváros dominált mindkét kapu előtt, aminek hála Dobi Dorina duplával jelentkezett, és Garda is bevágott egy fórt. Meccs, nagy meccs lett belőle (7-6).
 
Az egri gólcsendet az Újvásorból igazolt Szilágyi Dorottya törte meg, de miután Horváth Brigitta balosa is villant egyet, ismét csak egy volt közte - és így, 8-7-tel mentek el az utolsó szünetre.

KA1_5566.JPG A záró etapban, nem kis izgalmak közepette Parkes erőszakossága hozta az újabb hazai gólt, majd Kiss Alexandra bravúrjai, blokkok után Szilágyi is gólt jegyzett, avagy 10-7-re lépett el az Eger. A kispad, Biros Péter, Sike József, mindenki igyekezett csitítani a játékosokat, végig koncentrálásra ösztökélni. Sikerrel tették, miközben mindenki tudta már az uszodában, mi lesz ennek a csatának a vége.
 
Az Eger női pólócsapata története során harmadszor játszott döntőt, és harmadik alkalommal nyerte meg, tíz esztendő után ünnepelhetett bajnoki aranyérmet!

KA1_9027.JPG Sike József: – Ezúttal frissebbek voltunk, ez megmutatkozott a mérkőzés elején, de olyan ellenféllel találkoztunk, amely nem adta fel, és tapadt ránk. Két egyforma csapat között mindig nüanszok döntenek, a közönség segítségével ki tudtuk alakítani a szükséges különbséget. Emlékszem, hogy az olimpián, Czene Attila hetedik helyen került a döntőbe. Megnyerte, olimpiai bajnok lett. Mi a negyedik helyről indultunk, legyőztünk mindenkit. Így készültünk egész évben, most már bevallhatom, amit eddig titkoltam, ez volt a tervünk. Végtelenül boldog vagyok!

Mihók Attila: – Nagy kár az első félidőért, akkor kifejezetten dekoncentráltan játszottunk. Nagyon akartuk ezt a sikert, és ez az akarat picit elvitte a játék iránti alázatunkat. A negyedik negyedben sokat voltunk emberhátrányban, de kis odafigyeléssel ekkor is lehetett volna sanszunk.
 
KA1_9028.JPG E.ON Női OB I
 
Döntő, 2. mérkőzés
 
Tigra-ZF-Eger - Dunaújvárosi FVE 10-7 (4-1, 3-2, 1-4, 2-0)
Gólszerzők: Kékesi 3, Parkes 3, Czigány 2, Szilágyi D. 2, ill. Garda 2, Dobi 2, Horváth B., Sümegi, Jonkl
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2-0, az Eger javára
A bajnokcspat névsora: Borsi Ilona, Bódi Fruzsina, Czigány Dóra, Dulic Maja, Jancsó Patrícia, Katona Zsófi, Kékesi Borbála, Kiss Alexandra, Molnár Daniella, Parkes Rebecca, Párkányi Réka, Pogonyi Bíbor, Szellák Csenge, Szilágyi Dorottya, Szilágyi Szabina, Eve Weston. Vezetőedző: Sike József. Edző: Biros Péter

A 7. helyért, 2. mérkőzés

GYVSE-Uni Győr–III. Kerületi TVE 4–10 (1–2, 0–4, 3–3, 0–1)
Gólszerzők:
Huszti D., Kurucz, Vaszari, Szedlák, ill. Brezovszki 4, Koltay 3, Gyöngyössy, Kudella, Kiss P
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–1
Vízilabda hírek