cover image
Egyéb

E.ON Férfi OB I: előnyben a Honvéd a bronzcsatában!

2023. május 14. 21:01

Szivós Márton csapata 9-7-re nyerni tudott a Vasas otthonában, így szerdán otthon akár meg is szerezheti a bronzérmet.

Kiválóan kezdte a bronzmeccs első felvonását a Honvéd: Ekler Bendegúz kiharcolta, majd belőtte a büntetőt, kivédekezett egy emberhátrányt, majd Simon Henrik lőtt centerakciógólt. Érezhető volt, Szivós Márton négy közé jutó csapata mennyire akarja az érmet, de természetesen az Euro Kupa győztese, a Vasas sem tétlenkedett aztán: Sava Randelovic szépített, majd Sebastian Hessels fórgóljára Gábor Lőrinc válaszolt szintén létszámfölötti helyzetben. De miután Hosnyánszky Norbert is megvillant, 4-2-re vezetett az első nyolc perc után a Komjádiban a Honvéd!
 
A vendégek védekezése rendben volt, Decker Attila is jó alapot adott a kapuban, így sokáig maradtak előnyben. Sőt miután Ekler Bendegúz előnyből is gólt jegyzett, a 12. percben 2-5 állt a táblán. Kapcsolt a Vasas, Bátori Bence és Randelovic jegyzett gólt még a nagyszünet előtt (4-5).
 
Fordulás után is a jó védelmekről szólt elsőssorban a parti - az első gólt három perc játék után Bátori szerezte akcióból. S miután később Mezei Tamást kellett dicsérni, vezetett 6-5-re a házigazda. Hogy ne hátránnyal menjen a Honvéd a záró etapra, arról Kiss Bálint fórból gondoskodott.
 
A feszült utolsó negyedben sorsdöntőnek bizonyult, hogy Randelovicot 4 percre kiállították Fejős Róbertről - S. Hessels, majd Kiss Bálint talált be. És ugyan Erdélyi Balázs emberhátrányból erőszakos, egyúttal pontos volt, de Hessels harmadik találatát is megszerezte, ergo őrizte előnyét a vendég együttes. A maradék időben nem született gól (Branislav Mitrovic és Decker Attila egyaránt 61%-kal védett), így a Honvéd került előnybe az egyik fél második győzelméig tartó páharcban. Folytatás szerdán a Kőérben.

Slobodan Nikic: – Nem játszottunk jól, a rossz kezdés után nem találtunk magunkra. A négyperces kiállítás után nehéz dolgunk volt, de nem csak ez okozta a vesztünket. Hiába volt fontos nekünk a mérkőzés, semmi nem működött a játékunkban – a Kőér utcában szeretnénk javítani.

Szivós Márton: – A harmadik helyért általában csalódott csapatok szoktak küzdeni, de ezúttal két motivált együttes ugrott vízbe. Értékeltük a lehetőséget, hogy éremért játszhatunk, kimagaslóan védekeztünk, amit a hét kapott gól is mutat. Egy lépést megtettünk, de a párharc két nyert mérkőzésig tart.
 
E.ON Férfi OB I
Rájátszás
 
A 3. helyért, 1. mérkőzés
 
A-Híd-VasasPlaket - Endo Plus Service-Honvéd 7-9 (2-4, 2-1, 2-1, 1-3)
Gólszerzők: Bátori 2, Randelovic 2, Erdélyi, Mezei, Gábor, ill. S. Hessels 3, Kiss B. 2, Ekler B. 2, Hosnyánszky, Simon
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1-0, a Honvéd javára
Vízilabda hírek